Bästa ostronvinet

ormarine

När vi spenderade tre veckor i södra Frankrike och firade midsommar utan akvavit återupptäckte jag en gammal bortglömd bekant: picpoul de pinet.

Druvorna till detta torra vita vin växer inom synhåll från ostronbankarna i vid medelhavskusten. Om närheten till molluskernas hemvist har något att göra med att vinet passar så bra att njuta till dem låter jag vara osagt. Att vinets friska syra kombinerad med en nästan fet fruktighet och mineralton gör det är däremot sant.

Bäst är att vinerna håller en jämn kvalitet och är mycket överkomliga i pris. Aldrig stora viner viner men mycket läskande och lätta att kombinera med  fisk och skaldjur. Det är inte bara jag som återupptäckt vinerna, även på vinlistorna i New York och London är det allmänt förekommande. 2012 Ormarine Picpoul de Pinet är ett jättebra exempel, ligger på beställningssortimentet och kostar bara 89 kronor. Köp hem ett gäng ostron och testa!

 

Etiketter:, ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

3 kommentarer på “Bästa ostronvinet”

 1. Claes Lindquist
  07 november 2013 den 22:09 #

  Hej Anders, beror det inte på vilket ostron du äter? OK, nu blir jag supernördig men efter att ha testat 18 olika ostronsorter på Aqua Grill i New York, så inser jag med förundran att ostron kan smaka väldigt olika beroende på sort. Ibland passar faktiskt ett rött fruktigt vin bäst.

 2. 08 november 2013 den 0:11 #

  OK, du är supernördig. 😉

 3. Rolf Karlsson
  11 november 2013 den 18:31 #

  Hej Anders
  Om man skulle våga sig på att pröva ostron, vilka andra viner skulle du rekommendera ?
  Rolf Karlsson Skövde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: