Carl Butlers Kokbok. Fortsättningen.

carl butlers kokbok fortsättningen

För snart fyra år sedan drog jag igång ”Projekt Carl Butler” som gick ut på att laga och dokumentera alla recept i den klassiska ”Carl Butlers Kokbok”. Efter elva månader i december för tre år sedan gick jag i mål med en bouillabaisse. Ett riktigt roligt, lärorikt och ganska uppmärksammat projekt som folk fortfarande pratar om när jag träffar bloggläsare. Det resulterade i att klassikern nu finns i digitaliserad form för dem som söker sina gamla favoritrecept.

Sedan dess har jag många gånger konsulterat flera av de andra böckerna i mitt kokboksbibliotek som Butler skrivit när jag saknat inspiration. Men jag visste faktiskt inte att det fanns en officiell uppföljare till klassikern från 1974 förrän jag i julklapp fick ”Carl Butlers Kokbok. Fortsättningen”. Den utkom 1991 och har samma format, formgivning och upplägg som originalet. Dock märks det att det gått några år och att det svenska köket genomgått förändringar. Här tas dock svängarna ut lite mera i kryddning, smaksättning och råvaror. Olivoljan har definitivt gjort sitt intåg, liksom lamm men de nästan obligatoriska hela konserverade tomaterna förekommer denna gång mer sparsamt. I recepten är ”margarin” också utbytt mot ”smör/margarin”.

Julklappen kom bokstavligen som en skänk till min lätt stagnerade blogg och matlagning. Nu startar mitt nya projekt! Nu kommer FORTSÄTTNINGEN! Jag ska göra om proceduren med ”Carl Butlers Kokbok. Fortsättningen.” och jag hoppas att ni vill följa med även denna gång. Med lite tur är jag klar med de 110 recepten innan nästa jul.

Etiketter:, , ,

Kategorier: Projekt Carl Butlers Kokbok

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

7 kommentarer på “Carl Butlers Kokbok. Fortsättningen.”

 1. 27 december 2013 den 17:15 #

  Följa med – absolut! (Den kokboken har jag också missat…)

 2. anjson
  27 december 2013 den 20:57 #

  Spännande. Jag har min favorit ”Currypilaff på räkor” i hans första bok. Jag har även en bok som heter ”Ät gott med Carl Butler” från 1978. Har du sett den?

 3. Eva
  28 december 2013 den 9:01 #

  Trevligt!

 4. christinagva
  28 december 2013 den 11:15 #

  Följer med stort intresse och glädje! 🙂

 5. 28 december 2013 den 19:09 #

  Trevliga nyheter! Uppskattade mycket den förra omgången, och ser därmed mycket fram emot denna nya Butlerska tur.

 6. Lars Gråberg
  01 januari 2014 den 17:27 #

  Skitkul att du börjar med Butler igen! Har boken själv men har inte hunnit laga så många av recepten. Detta ska bli intressant.

 7. Ellen Stråtveit
  30 oktober 2014 den 10:26 #

  Jeg har Carl Butlers kokebok – fortsettelsen og kunne ønske meg Carl Butlers kokebok. Finnes den?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: