Fyndpris på ”surfarvin”

IMG_7058

Dags för ett nytt fyndvin till utförsäljningspris! Jag skrev om Tokara Cabernet Sauvignon för tre år sedan och gav den ett riktigt bra omdöme. Då gällde det årgång 2010 och nu handlar det om 2011.

Precis som förra gången handlar det om ett medelfylligt, friskt snyggt strukturerat och elegant vin med nyanserad fruktighet och mycket mörka bär. Mjuka och mogna tanniner, bra längd, diskret fatkaraktär, lite mandelmassa och ganska tydliga svamptoner från mognad, helt torrt avslut. Ett vin att dricka nu och fram till sommaren. Ligger nu på beställningssortimentet prissänkt från 109 till 79 kronor! Fynd! Finns ungefär 8000 flaskor hos importören (Uppdatering: den 2/2 fanns knappt 5000 flaskor kvar) så det ska nog räcka och inte ta slut direkt som tidigare. Läge att beställa hem en låda och ha till bruksvin

Att jag kallar det ett ”surfarvin” har att göra med att jag provade på att surfa och kom över min hajskräck tillsammans med Tokaras vinmakare Miles Mossop när jag besökte Sydafrika. Så lite partisk kanske min bedömning är. Men bara lite. Surf’s up!

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Övrigt, fyndvin, Vin, vinfynd

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

3 kommentarer på “Fyndpris på ”surfarvin””

 1. Magnus
  20 januari 2016 den 22:11 #

  Tackar. givet att testa ett par flaskor!

 2. 29 januari 2016 den 12:37 #

  Vi har köpt här på jobbet, så nu är 36 flaskor levererade. Vi har även beställt detta ”reavin”, har du någon åsikt om det?

  http://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/josef-chromy-646201

 3. 29 januari 2016 den 18:06 #

  Hej Anders!
  Tack för tipset. Beställde en låda på Systemet, och har precis korkat upp under tillagning av ”fredagsmyset”.
  Jag och hustrun var på vingården 2009.
  Provade också i fjor 2010 som fick 3 1/2 stjärna i Platters 2013. När jag tittade i Platters 2014 och den där fått 4 st stjärnor, så slog jag till.
  Bra för pengarna. En pepprig Cab Sav från SA. Gott nog.

  Hälsn
  Tommy Svensson G-vin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: