Fyndvin: Amaltea de Loxarel

img_9292

Denna gång är fyndvinet ett jag skrivit om redan tidigare. Mitt omdöme på den nya årgången är så snarlikt så det blir helt enkelt en copy/paste.

Här kommer ett riktigt bra vin som är svårt att inte dricka i långa djupa klunkar och som är så billigt att det låter sig göras.

Amaltea de Loxarel är ett ekologiskt odlat och handskördat vin från Penedès. Druvorna är cabernet sauvignon, merlot och tempranillo och vinet har legat 10 månader på ungersk ek. Resultatet är ett ungt, rent, friskt och fräscht vin som flödar av mogna svarta och röda vinbär, körsbär och ett litet drag av örtighet , ek och anis. Det är så där underbart bärsaftigt att det krävs en rejäl dos självbehärskning för att inte svepa glaset. Men det finns också en fin ekstruktur samt en aptitretande stramhet och en dos mineralitet.

Att den är obegripligt prissatt till bara 79 kronor (2013) gör att man lätt förlåter den biodynamiska rappakaljan på baksidesetiketten. Spring å köp!

Vinet finns fortfarande i ordinarie sortimentet men sedan jag skrev om det senast så har priset höjts till 84 kronor. Nu kan man dock köpa 2000 flaskor av årgång 2013 till det löjliga priset 69 kronor. Anledningen är att man har ändrat designen (till det sämre enligt mig) och rear ut de kvarvarande till rea-pris. Vinet släpps kl 10 på tisdag den 1/11 och man måste beställa ett kolli om 12 st. Inget att tveka på.

Jag har fått flera frågor om var jag hittar alla dessa fyndviner. Jag får tips och en provflaskor från importörer. Om jag gillar vinet så skriver jag om det. Annars inte. Jag har ingen ekonomisk vinning i att skriva om dem.

 

 

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Aktuellt, Övrigt, dryck, fyndvin, vinfynd

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Fyndvin: Amaltea de Loxarel”

  1. Mikael
    03 mars 2018 den 20:59 #

    Nu kan man köpa årgång 2014 för 49 kr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: