Världens godaste smulpaj – nu ännu godare!

IMG_3136

Det här superenkla  receptet på äppelsmulpaj av Tommy Myllymäki (som själv kallar den ”världens godaste”) är verkligen galet gott och en riktig favorit. När jag skulle servera den i vårt kafé tänkte jag att inget är så bra att det inte kan bli bättre. Jag hade förstås rätt som vanligt. Gör den i stor form eller i portionsformar. Servera med vispgrädde, glass eller med en klassisk sauce anglais.

Blanda samman 1 dl vetemjöl, 1 dl skrädmjöl (som du också använder till Geekens galet goda grottor), 1 dl havregryn1 dl socker, 0,5 dl farinsocker och 1,5 tsk flingsalt. Tillsätt 125 g kallt smör i små bitar och nyp ihop till en smuldeg. Skär 800 g äpplen i klyftor, ta bort kärnhusen och skär i mindre bitar. Om du använder svenska äpplen behöver du inte skala dem. Importerade har ofta tjockt skal som inte är så trevligt. Blanda äppelbitarna med 1 tsk kanel0,5 dl  socker och 0,5 tsk flingsalt och lägg i en smord ugnsform. Häll över smuldegen och grädda i ugn på 225° i ungefär 30 minuter.

Etiketter:, , , , , ,

Kategorier: Övrigt, Bakat, Dessert, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: