Jävligt god palak paneer

IMG_3344

Jag har lagat Adam Tenstas enkla och jättegoda recept på palak paneer många gånger. Nu hade jag äntligen den riktig indiska färskosten paneer hemma och ville pröva ett annat recept. Hittade detta recept på bloggen Jävligt Gott och utgick från det. Det doftade indisk restaurang i hela huset och resultatet blev kanon!

Skär cirka 4 hg paneer (haloumi eller tofu funkar också) i sockerbitsstora bitar och fritera/stek i neutral matolja på strax över medelhög värme i en liten stepanna tills djupt gyllengul. Låt rinna av på hushållspapper.  I en djup stor stekpanna på medelvärme och i mycket smör fräser du  2 finta hackade stora gula lökar tills de mjuknat utan att ta färg. Rör ner 3 rivna vitlöksklyftor, riven ingefära (två tummar stor), 2 msk tomatpuré, 1 msk bruna senapsfrön, 1,5 msk garam masalapulver, 2 kardemummakapslar, 1 msk mald spiskummin, 1 msk korianderpulver, 2 tsk gurkmeja, 2 tsk milt chilipulver. Späd med vatten så att det blir som en lös kryddgröt och smula ner en grönsaksbuljongtärning. Låt fräsa i fem minuter. Halvera tre tomater utmed ”ekvatorn”, peta ut det blöta, klyfta grovt och vänd ner i kryddblandningen. Vänd också ner 400-500 g tinad hel bladspenat. Späd med 2-3 dl vatten tills önskad konsistens och låt småputtra utan lock i cirka 10 minuter. Rör ner 2 msk smör och 1 dl grädde. Smaka av med salt och sriracha eller annan chili. Vänd ner friterad paneer, låt bli varmt och servera med ris, chutney och Adam Tenstas busenkla gurkraita. Drick gärna cider till, vi hade alkoholfria Kiviks Skånsk Äppelcider som funkade utmårkt.

 

 

 

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Övrigt, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: