Ett decennium av bloggande!

jordgubb_43547096

Idag är det precis tio år sedan jag postade mitt första inlägg (datumet stämmer inte då det ursprungligen postades på en annan bloggportal). Hipphipphurra!

2205 (tvåtusentvåhundrafem) bloggposter har det blivit även om det de senaste åren blivit sparsamt med uppdateringar. Nästan fyra miljoner visningar har det blivit genom åren. I början var aktiviteten febril med minst en postning per dag. Idag är jag nöjd om jag hinner med två i månaden. Trots den låga aktiviteten från min sida så noterar jag ändå 500 besök om dagen. Förvånande men jätteroligt. Det är alla läsare och följare som gör det mödan värt att publicera och dokumentera vad jag lagar, dricker och äter. Tack alla!

Jag repriserar det allra första receptet som jag fick av en kock i Bordeaux. Perfekt sätt att uppgradera jordgubbarna.

Koka en sockerlag på 3-4 dl strösocker och lika mycket vatten. Låt 3 stjärnanis, en halv snittad vaniljstång och ca 20 svartpepparkorn (orginalreceptet säger szechuanpeppar) koka med. Låt sjuda ganska länge så kryddorna lakas ur och lagen reduceras. Om du vill kan du tillsätta en skvätt sött vin som sedan är kanon att njuta till. Jag rekommenderar Chateau de Rousse som är ett riktigt bra sött vin från Jurançon.
Låt lagen svalna och sila sedan bort kryddorna.

Skiva 2 liter jordgubbar och lägg ner i lagen. Vispa 3 dl vispgrädde med en nypa socker. Blanda ner fint rivet skal från en halv apelsin.
Servera jordgubbarna i små skålar med en klick grädde och smutta på det söta vinet till.

Etiketter:, ,

Kategorier: Övrigt, Dessert, dryck, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

3 kommentarer på “Ett decennium av bloggande!”

 1. Stefan
  25 juni 2019 den 10:51 #

  Grattis!

 2. Torbjörn
  25 juni 2019 den 13:59 #

  Tacksam är jag för ditt arbete vid bloggen.

 3. Maria Jervelycke Belfrage
  22 augusti 2019 den 18:27 #

  Samma här, mycket tacksam, har varit både lärorikt och underhållande, och även om jag inte själv heller matsurfar på samma sätt som förr om åren, så återvänder jag ofta till din sida med jämna mellanrum! Hänger gärna med i tio år till! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: