Ett helt annat recept…

Ibland hittar man recept man direkt vill prova att laga. Men så inser man att det inte finns färsk salvia i butiken och att man faktiskt har fint sidfläsk hemma så man kanske kan ersätta prosciutton med det. Sen verkar det onödigt att göra ett mos och att flera steg verkar onödiga. Lite tomater borde kännas fräscht. Så håller man på tills man till slut har ett helt annat recept. Dessutom ett recept som fick Kära Hustruns högsta betyg – ”Det här kan vi väl äta varje dag?”.

Koka 1 kg små fina potatisar hela med skalet på till nätt och jämnt klara. Finstrimla 150 g kallrökt sidfläsk (eller vanligt bacon) stek knaprigt. Salta och peppra 500 g fläskfilé och stek runt om i fläskfettet på hög värme så att den får fin färg. Stäng av värmen och låt köttet ligga kvar på eftervärmen. Slå av vattnet från potatisen och häll dem i en ugnsform. Tryck till dem så de går sönder. Blanda potatiskrosset med sidfläsket, 50 g smält smör, 150 g riven lagrad ost, en liten strimlad purjolök, herbes de provence (eller andra örtkryddor), flingsalt och rejält med svartpeppar. Skär fläskfilén i tjocka skivor, lägg ovanpå potatisblandningen, placera ut halverade körsbärstomater och skjuts in i ugnen 20 minuter på 200°.

Etiketter:, ,

Kategorier: Övrigt, övrigt, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Ett helt annat recept…”

  1. Birgitta
    21 februari 2020 den 19:05 #

    Vintips därtill!

  2. Christina GVA
    21 februari 2020 den 20:13 #

    Låter fantastiskt gott 😋 det ska provas, och lovar att jag ska försöka hålla mig till receptet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: