Vitt fyndvin från bästa familjen i Argentina!

Det har varit mycket om online-provningar men lite dåligt med fyndviner på senare tid. Detta har märkts på att jag fått många mejl med frågor om jag snart kommer att tipsa om utförsäljningsviner då lagren hemma hos läsarna börjar sina. Misstänker att coronakarantänen spelat in här.

Jag har fått en lista på prissänkta produkter på Systembolaget men utfallet har varit magert denna gång. Flera av vinerna har redan varit slut eller bara funnits i små kvantiteter. Sedan har jag provat några viner jag inte tyckt varit bra nog att tipsa om. Endast ett vin har denna gång passerat nålsögat. Men så är det riktigt bra också!

Vinet är 2016 Zuccardi Brazos de los Andes Chardonnay och kommer från den intressanta och innovativa familjeproducenten Zuccardi i Mendoza. Jag besökte dem i Argentina för ganska många år sedan och hade ett minnesvärt besök (värt att läsa) som gjort att de sedan dess är en av mina favoritproducenter från landet.

Detta vita vin av chardonnay lyckas kombinera kraften och frukten som man associerar med Mendoza med en fräschör och elegans. I doften hittar vi mogen gul frukt, citrus, lite vanilj, inslag av fat och en tydlig rökig karaktär. Smaken är torr, mycket fruktig och är lite åt det fylligare hållet men med riktigt friska, fräscha syror som drar åt lime. Fatkaraktären är tydligt men väl infogad i frukten. Lång rik eftersmak.

Redan ordinariepriset på 99 kr är riktigt bra men nu slumpas det ut för 69 kr! Det finns gott om flaskor på lager och gillar du fatlagrad chardonnay kan (70% av vinet har legat på franska ekfat) du kan utan att tveka ta hem en hel låda att njuta av under sommaren. Härligt som vitt alternativ till det grillade! Kan sparas något år.

Som vanligt har jag ingen ekonomisk vinning i dessa vintips. Jag tipsar bara om viner jag själv gillar och köper.

Missa inte min online-provning om mat & vin i kombination nu på fredag.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Övrigt, övrigt, Drycker, fyndvin, Vin, vinfynd

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: