Mousserande viner Online

Nu ska det bubblas på nätet! Vi körde en online-provning om mousserande viner för ett år sedan, men med många nya vinentusiaster som anslutit till provningarna så känns det aktuellt att ta temat en sväng till. Och bubbel kan man ju inte få för mycket av? Undrar du var den utlovade provningen av söta viner tog vägen så kommer den längre fram.

Provningen blir lördagen den 20/3 kl 18.00. Vi provar fyra stycken mousserande viner av helt olika typer och lär oss skillnaderna samt lite tricks och tips kring servering och liknande. Jag kommer att lägga upp förslag på en passande meny i facebook-gruppen.

Bland deltagarna på provningen kommer jag att lotta ut en champagneöppnare och en bubbelhandduk!

Som förra gången sker anmälan via nätbutiken Vinet & Glaset / precis en sån som jag och min fru driver. Du köper helt enkelt provningen där och väljer betalningsmetod (länk nedan). Passa gärna på att handla trevliga champagneglas, förslutningar för överblivet vin och bubbel eller varför inte en fullständigt onödig champagneklocka.

Så här går det till…

  • Köp hem/beställ vinerna i listan nedan. Var ute i tid om du vill vara säker på att ha samma viner som jag. Samtliga viner finns denna gång på halvbutelj och ska finnas i de flesta butiker.
  • Gå in i vår nätbutik via denna länk och välj antal deltagare (150 kr per person). I kassan väljer du betalningssätt samt klickar i ”Hämtas i butik” så blir det ingen fraktavgift. Du kan anmäla dig upp till tre timmar innan provningen.
  • Be att få gå med i facebookgruppen (inte nödvändigt) där du får mer info löpande om alla provningar, tips på mat till vinerna och du kan utbyta erfarenheter med andra deltagare.
  • Dagen innan provningen skickar jag en inbjudan via mejl med en länk till provningen. Den tar dig till Zoom där du lätt och smidigt loggar in. Testa att logga in innan du sätter dig ned för provningen. Har du inte fått länken så kolla din skräpmejl först. Skulle den inte finnas där så mejla mig i god tid på anders@gustibus.se.
  • När det är dags sätter du dig ner vid datorn eller din tablet, korkar upp vinerna och loggar in via länken jag skickat dig.
  • Klockan 18.00 dyker jag upp och leder dig genom provningen samtidigt som du kan skriva kommentarer som du delar med de andra deltagarna eller frågor som jag svarar på under tiden. Provningen tar cirka en timme.

Här är vinlistan och ordningen på provningen.

Skulle något av vinerna inte finnas så fråga butikspersonalen efter alternativ.

Det är bra om du har fyra bra vinglas med tulpanformad kupa som dessa vinprovningsglas eller dessa ISO-glas.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal där jag kommer att lägga upp den inspelade provningen.

Etiketter:, , ,

Kategorier: Övrigt, övrigt, Cava, champagne, dryck

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: