Idiotsäker skinkgriljering

Häromåret fick jag ett totalt psykbryt när jag skulle griljera skinkan. Den slemmiga röran av ägg och senap halkade bara av skinkans fettkappa och ner i långpannan. Det lilla som stannade högst upp såg ut som en liten toupé av ströbröd. De gånger jag lyckades få geggan att fästa på sidorna fick jag kasta ströbrödet från sidan. Hopplöst.

Sammanbrottet ledde till att jag helt enkelt blandade ner ströbrödet i geggan och kunde sedan breda ut allt som pastej över skinkan. Resultatet blev en snygg, tjock, saftig och smakrik griljering.

Min variant består av 2 äggulor, en matsked vardera av dijonsenap, grov fransk senap och skånsk senap (eller 3 msk av din favoritsenap) samt två matskedar ströbröd. Blanda och låt svälla en liten stund innan du breder ut över skinkan. Griljera på 250° i ugn under ständig övervakning. En skinkgriljering blir vidbränd snabbare än man hinner säga ”skinkpinne”. Dekorera om du vill med kryddnejlikor.

Etiketter:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategorier: Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

7 kommentarer på “Idiotsäker skinkgriljering”

 1. biffen
  23 december 2009 den 20:06 #

  Skingriljering,- ho ho ho!!!

 2. Helena
  23 december 2009 den 20:15 #

  Fin skinka! Jag ska koka min idag!

 3. 23 december 2009 den 21:31 #

  Var inne på att göra en liknande gegga nyss när jag skulle griljera min skinka men det var så lite fett på den bästa ovansidan så smeten låg kvar. Har just nu skinkan inne i ugnen och snart har jag hunnit säga skinkpinne!

  Önskar dig en God Jul!

 4. kerstin
  24 december 2009 den 14:47 #

  Är det en liten skinka eller en stor skinkpinne?? ser helt ok ut!

  • 25 december 2009 den 0:23 #

   Skinkpinnen är ganska stor. Skinkan var på 3,2 kg vid start.

 5. Peter Kuuttanen
  23 december 2015 den 23:55 #

  Eller så blandar du bara ner en tesked potatismjöl med äggulorna och senapen. Funkar kanonbra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: