Lyxiga lingonsylten

När jag gjorde klassiska rörda lingon skrev jag att jag hade så jag klarade mig de kommande två åren. Det stämde bra för nu var det dags igen. Den här gången gjorde jag en egen lite lyxigare variant på detta omistliga och klassiska tillbehör.

  • 2,5 l lingon
  • 6 dl vatten
  • 1 kg strösocker
  • 1 kanelstång
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 dl calvados

Koka en lag på vattnet och sockret. Häll i de väl sköljda och rensade bären och kryddorna och koka tills bären börjar bli lite transparenta, cirka 20 minuter. På slutet häller du i spriten som får koka med några minuter. Fördela i väl rengjorda glasburkar och skruva åt medan sylten är varm så bildas ett baksug. Sylten håller nästan hur länge som helst tack vare lingonens naturligt konserverande egenskaper..

Etiketter:, ,

Kategorier: Dessert, lättlagat, Recept, Vegetariskt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lingonkokta päron « Öhmans Mat & Vin - 05 december 2011

    […] lingonsyltkoket fanns det kvar en massa smakrik, söt saft och lite bär kvar när jag fyllt burkarna. Inget får […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: