2010 Zuccardi Serie A Bonarda

zuccardi

Plockade i fredags med mig två flaskor vin från Systembolaget (jo jag betalade) som båda kommer från argentinska och lätt galna Familia Zuccardi som jag besökte i januari.

Deras enklare vita vin av druvan viognier hade jag inte provat tidigare. Tyvärr var det lite halvtråkigt och anonymt med lite kort smak, fast det kostar å andra sidan bara 80 kronor. Lustigt nog får man mycket mer karaktär för bara nio kronor till om man istället köper det röda vinet av underskattade druvan bonarda. Gillade verkligen årgång 2011 av detta vin när jag provade det på plats. Det är den årgången som enligt Systembolagets hemsida är aktuell just nu. Men i vinbutiken i Malmö bytte man just ut årgång 2009 mot 2010. Det var den sistnämnda jag köpte. Köprekommendation på ett riktigt trevligt vin.

2010 Serie A Bonarda / Santa Rosa. Djupt blåröd färg. Medelstor, frisk och mycket fruktig och bärig doft av plommon, mörka körsbär, viol, sötlakrits, piptobak och liten eldighet. Medelfyllig till fyllig, mycket frisk, rik och silkig frukt med karaktär av röda vinbär, blåbär, sura körsbär, plommon, sötlakrits, mjuka tanniner, diskret fatstruktur och lite eldighet. Bra längd och balans med lite rökighet i eftermaken.

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: