Jamies quinoadröm

quinoadröm

 

Ibland när jag läser recept kan jag spontant känna att ”det här måste bli jävligt gott”. Så var det när jag läste detta vegetariska recept av Jamie Oliver i Icas kundtidning Buffé.

Även om det tog en mycket dryg halvtimme att laga snarare än angivna och överoptimistiska 15 minuter (även om jag justerade med lite genvägar) så blev det galet gott och över förväntan. Smakintensivt, syrligt, salt, hett, sött och med samspelande och kontrasterande strukturer blev det en perfekt liten rätt som kan serveras ljummen eller kall. Fungerar som ensamrätt för 3-4 personer eller som tillbehör till grillat eller nästan vad som helst. En blivande klassiker i detta hem.

Koka 4 dl quinoa enligt anvisningarna på paketet. Strimla 4-6 salladslökar och en urkärnad röd chilifrukt. Mixa samman dem med en kruka koriander, ett par nävar myntablad, 100 g babyspenat, en rejäl skvätt olivolja, saften från två limefrukter, 1 tsk salt och några kraftiga drag med pepparkvarnen. Låt quinoan ånga av så den blir torr och blanda sedan med den kalla salsan. Lägg upp på ett fat. Strö över en mango (eller prova med cantaloupmelon), en mogen avocado och 100 g fetaost som du tärnat. Ringla över lite naturell yoghurt och klipp över en ask krasse (hoppa över eller ersätt med persilja).

Etiketter:, , , , , ,

Kategorier: lättlagat, Recept, Vegetariskt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: