Sommarens bästa pizza och en läcker aussie chardonnay

verve

Idag gjorde jag åter igen min vinnarpizza som jag lagade under resan i Australien i höstas och modifierade den lite. Den är väl värd att repriseras och är perfekt en lat och varm sommarkväll. Så pass lat att jag använde färdig pizzadeg på rulle. Funkade perfekt men kavla ut den mycket tunt. Njöt även en modern australiensisk chardonnay till, precis som pizzan är avsedd till. Four o’Clock Chardonnay från McLaren Vale produceras of Battle of Bosworth som gjorde en av de bästa chardonnayvinerna som jag provade under höstens resa. Den här kostar knappt hundralappen men är riktigt bra! Rekommenderas.

Använd din favoritpizzadeg (eller min). Det viktiga är att pizzan blir tunn och krispig. I lite olivolja värmer du tunt skivad vitlök tills den mjuknar. Släng ner ett par nävar färsk babyspenat och låt mjukna av värmen och blanda i lite mascarpone eller cream cheese så det blir krämigt och dra över lite svartpeppar.. Pensla den utkavlade degen med lite olivolja. Sprid ut spenaten och ovanpå några skivor prosciutto eller parmaskinka. Bryt chevré (getost) i mindre bitar över pizzan och sprid även ut lite buffelmozzarella om du gillar ost. Toppa med mycket tunt skivad citron (försök hitta en med tunt skal) och riv till sist över lite parmesan. Grädda i het ugn tills citronen får lite färg.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: australien, pizza, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Sommarens bästa pizza och en läcker aussie chardonnay”

  1. Linda Ingman
    23 augusti 2015 den 20:26 #

    Pizzan jättegod och vinet lyftes av maten. Gästerna uppskattade allt lika mycket som vi. Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: