Sydafrika online!

Dags för online-provning igen! Efter en omröstning i facebookgruppen stod det klart att Sydafrika ligger nära hjärtat hos många. Lämpligt med mer medvetenhet kring detta lands viner då de haft det särskilt svårt i dessa pandemitider. Mer om det på provningen.

Provningen blir lördagen den 27/2 kl 18.00 (ny tid). Vi provar fyra stycken olika viner som visar på landets bredd och som dessutom bildar en vinmeny till en härlig middag. Jag kommer att lägga upp förslag på en meny i facebook-gruppen. Blir en riktig helkväll!

Denna gång gick det dessvärre inte att få till halvflaskor då utbudet av någon outgrundlig anledning är helt obefintligt. Om det blir lite drygt med så mycket vin kan man hoppa över det mousserande eller det söta…fast då missar man lite av upplevelsen förstås.

Bland deltagarna på provningen kommer jag att lotta ut ett exemplar av Platter’s South African Wine Guide 2021!

Nytt denna gång är att anmälan sker via nätbutiken Vinet & Glaset / precis en sån som jag och min fru driver. Du köper helt enkelt provningen där och väljer betalningsmetod (länk nedan). Passa gärna på att handla trevliga vinglas, förslutningar för överblivet vin och bubbel eller varför inte vinkarta över Sydafrika.

Så här går det till…

  • Köp hem/beställ vinerna i listan nedan. Var ute i tid om du vill vara säker på att ha samma viner som jag. Systembolagets hemleverans är suverän!
  • Gå in i vår nätbutik via denna länk och välj antal deltagare. I kassan väljer du betalningssätt samt klickar i ”Hämtas i butik” så blir det ingen fraktavgift. Du kan anmäla dig upp till två timmar innan provningen.
  • Be att få gå med i facebookgruppen (inte nödvändigt) där du får mer info löpande om alla provningar, tips på mat till vinerna och du kan utbyta erfarenheter med andra deltagare.
  • Dagen innan provningen skickar jag en inbjudan via mejl med en länk till provningen. Den tar dig till Zoom där du lätt och smidigt loggar in. Testa att logga in innan du sätter dig ned för provningen. Har du inte fått länken så kolla din skräpmejl först. Skulle den inte finnas där så mejla mig på anders@gustibus.se.
  • När det är dags sätter du dig ner vid datorn eller din tablet, korkar upp vinerna och loggar in via länken jag skickat dig.
  • Klockan 18.00 dyker jag upp och leder dig genom provningen samtidigt som du kan skriva kommentarer som du delar med de andra deltagarna eller frågor som jag svarar på under tiden. Provningen tar cirka en timme.

Här är vinlistan.

Skulle något av vinerna inte finnas så fråga butikspersonalen efter alternativ från Sydafrika

Det är bra om du har fyra bra vinglas med tulpanformad kupa som dessa vinprovningsglas eller dessa ISO-glas.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal där jag kommer att lägga upp den inspelade provningen.

Etiketter:, ,

Kategorier: Övrigt, övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: