Pannacotta med rooibos

Inför online-provningen med sydafrikanska viner på lördag sätter jag ihop en liten meny på temat. Som huvudrätt är bobotie självskriven. Här kommer desserten.

Jag utgått från pannacotta som både är tacksam att smaksätta och löjligt lätt att laga. Smaksättningen är rooibos eller rött te som det kallas. Rooibos, som betyder ”röd buske” på afrikaans, växer endast runt bergskedjan Cederberg i Västra Kapprovinsen. Det te jag hade hemma var smaksatt med mango vilket funkade jättebra. Jag toppade pannacottan med apelsin men man kan förstås variera med annan frukt. Perfekt att förbereda dagen innan, men lägg inte på toppingen förrän det är dags att servera.

Koka upp 5 dl vispgrädde med 0,5 dl socker och låt sjuda med 2 påsar rooibos i 5 minuter. Under tiden blöter du upp 2 gelatinblad eller 1 tsk gelatinpulver enligt anvisningarna. Ta av grädden från plattan, ta upp tepåsarna och vispa ner 1 tsk vaniljsocker eller lite vaniljextrakt och gelatinet. Slå upp i fyra portionsformar låt svalna och ställ i kylen minst 3 timmar. Filéa en apelsin och vänd filéerna i lite honung som du värmt försiktigt.

Till denna dessert rekommenderas Neederburg Noble Late Harvest som också ingår i lördagens provning.

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Övrigt, övrigt, Dessert, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: