Italiensk afton Online

Lördag den 17/4 kl 18.00 blir det en lite annorlunda provning. Den blir nämligen kostnadsfri (”gratis” på vardagssvenska). Anledningen är att vinimportören Nigab bjuder på arrangemanget. Jag får betalt av dem för att hålla provningen men har haft helt fria händer att bestämma tema och viner. Förutsättningen är förstås att vi provar viner ur deras sortimentet.

Temat är ”Italien”. Jag berättar om detta fantastiska och mångfacetterade vinland och vi provar fyra olika viner från norr till söder. Som vanligt kommer jag att rekommendera ett antal olika rätter på temat som kan avnjutas tillsammans med vinerna efter provningen.

Deltagandet är begränsat till 100 uppkopplingar.

Så här går det till…

  • Köp hem/beställ vinerna i listan nedan. Några ligger i beställningssortimentet så var ute i god tid. Inga alternativ till vinerna denna gång. Du kan givetvis delta även om du inte har alla vinerna.
  • Be att få gå med i facebookgruppen (inte nödvändigt) där jag tipsar om mat, du får info löpande om alla provningar och kan utbyta erfarenheter med andra deltagare.
  • Gå in i vår nätbutik via denna länk och ”köp” en provning. I kassan klickar du i ”Hämtas i butik” så blir det ingen fraktavgift. Passa på att shoppa lite när det ändå är frakfritt. Du kan anmäla dig upp till tre timmar innan provningen.
  • I god tid skickar jag en inbjudan till den mejladress du anger vid ”köpet” med en länk till provningen + tipsen på mat. Länken tar dig till Zoom där du lätt och smidigt loggar in. Testa att logga in innan du sätter dig ned för provningen. Har du inte fått länken så kolla din skräpmejl först. Skulle den inte finnas där så mejla mig igen.
  • När det är dags sätter du dig ner vid datorn eller din tablet, korkar upp vinerna och loggar in med koden jag skickat dig.
  • Klockan 18.00 dyker jag upp och leder dig genom provningen samtidigt som du kan skriva kommentarer som du delar med de andra deltagarna eller frågor som jag svarar på under tiden.

Här är de rekommenderade vinerna (lite högre prisnivå än vanligt men å andra sidan är provningen kostnadsfri)

Det är bra om du har fyra bra vinglas med tulpanformad kupa som dessa vinprovningsglas eller dessa ISO-glas. Tipsar även om denna vinkarta över Italien som jag kommer använda mig av under provningen. Helt uppdaterad och faktaspäckad. Finns även rullad för att kunna sättas upp på väggen. För den som vill lära sig på ett lekfullt sätt finns även ett vinpussel över Italien.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal där jag kommer att lägga upp den inspelade provningen.

Etiketter:, , , , , , ,

Kategorier: Övrigt, övrigt, Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: