FYNDVARNING! Kryddig chilenare till höstens grytor

För åtta långa år sedan skrev jag om ett rea-vin från Chile. Det blev ett av mina mest uppskattade vintips. Folk minns det fortfarande och bara härom månaden fick jag kommentarer om det härliga syrah-vinet, hur bra det utvecklades och hur tråkigt det var när sista flaskan druckits upp.

Nu har jag fått ett prov på en ny syrah från Chile, även denna från den svala regionen Casablanca och rejält prissänkt. 2018 Veramonte Syrah Gran Reserva har en mycket stor doft med alla de typiska, aromatiska inslagen man kan förvänta sig från druvan syrah. Massor med med mogna bär, björnbär, hösthallon, rejält kryddigt med vitpeppar, svartpeppar, kryddpeppar, vanilj, fatkryddighet men även lite mognadstoner av läder och tydliga animaliska inslag och toner av charkuterier. Doften förmedlar mycket av karaktär från norra Rhône men i smaken har vi en mycket fruktigare och silkigare karaktär men med bra tryck i smakintensiteten där kryddigheten ligger kvar länge och nästan går över i en liten parfymerad ton.

En riktigt härligt aromatisk syrah från svalare klimat. Skördat för hand och lagrat 10 månader på franska ekfat. Kan säkert utvecklas positivt i flaskan under ett par år men är kanon nu till höstens och vinterns mustiga, smakrika maträtter och grytor. Kostade tidigare 149 kr men är nu rejält prissänkt till 99 kr! Ett riktigt fynd. Finns ungefär 2500 flaskor i lager. Skulle vinet vara tillfälligt slut i webblagret så lägg en bevakning.

Som vanligt har jag ingen ekonomisk vinning av dessa vintips. Provflaskan har jag dock fått. Gillar du mina tips så kan du gärna gynna min privatekonomi genom att handla i vår nätbutik. Kolla bland annat in alla trevliga vinpussel.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Aktuellt, Övrigt, fyndvin, Vin, vinfynd

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “FYNDVARNING! Kryddig chilenare till höstens grytor”

 1. Christer
  12 november 2021 den 18:35 #

  Intressant.
  Beställer direkt! 👍

 2. Bo-Gösta Rönnberg
  20 december 2021 den 19:24 #

  Hej och tack för tipset!
  Hittade två flaskor i Viksjö. Har provat och tycker att det är fantastiskt. Kommer att beställa fler när det kommer hem fler. Provade det med en fin spansk ost. Toppen!
  Hälsningar
  Bo-Gösta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: