PRISSÄNKT pigg ungrare!

Har du testat torr tokajer? Inte? Då är det hög tid nu för här har du ett utmärkt exempel som dessutom är rejält prissänkt.

De fantastiska söta, komplexa och långlivade från regionen Tokaj i Ungern känner de flesta till. Vinerna med sin simmiga sötma, saffrans- och honungstoner parade med intensiv syra har satt sitt avtryck i myter, historia och gastronomi. Tyvärr är de världens söta viner inte lika eftertraktade som förr och därför svåra att sälja och få lönsamhet i. Därför är det fler och fler vinmakare som istället helt eller delvis ställer om till att producera torra viner. Detta är kanske särskilt tydligt i Tokaj och de torra vinerna härifrån har gjort stor succé.

2020 Carpinus Tokaj Dry är typiskt för denna stil av vin. Ljust gul färg och en ren distinkt doft av mogen citrus, gröna och gula äpplen, gråpäron, krusbär och gröna örter. Smaken är torr, åt det lättare hållet med en fantastiskt härligt frisk syra som matchar en rik nästan lite fet fruktighet med toner av äpplen, citron, lime och lite persika samt en avslutande mineralitet. Stilmässigt någonstans mellan en nedtonad sauvignon blanc och en grüner veltliner.

Älskar du viner utan fat men med fruktighet och friska syror så är detta vinet för dig. Ett fynd! Prissänkt från 139 kr till 101 kr. Ligger i beställningssortimentet men finns fortfarande på hyllan i många butiker. Beställer man så måste man ta ett kolli om 6 buteljer.

DISCLAIMER: Jag har fått provflaskor från importören men ingen annan ersättning. Som vanligt skriver jag bara upp viner jag själv kan tänka mig att köpa.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Övrigt, övrigt, dryck, Drycker, fyndvin, Vin, vinfynd

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: