Haut couture-bubbel till HM-pris

Reavinerna kommer som på ett pärlband nu. Just detta vin var jag lite tveksam till att skriva om. Inte för att det är något fel på vinet, tvärtom, utan för att det är ett vin som inte tilltalar mig personligen. Men jag vet att många gillar stilen och det är ju trots allt roligt att tipsa om tokiga fynd. Därför detta undantag.

EDIT: Detta vin är nu slutsålt.

Haute Couture French Bubbles Blanc är ett mousserande vin producerat av vingiganten J.C. Boisset med bas i Bourgogne. Förutom att de äger flera välrespekterade domäner och negociant-firmor i Bourgogne driver de också många vingårdar i Kalifornien bland annat. Detta vin flörtar helt ogenerat med modevärlden och inte överraskande har den marknadsförts genom influencers på Instagram.

Vinet har fått sin andra jäsning och bubblor på tank precis som prosecco. Det har också samma fruktiga stil med en liten sötma (18 g/l) och mjuk mousse. Massor med mogen citrus, persika och päron i doft och smak samt en liten pigg ton av passionsfrukt. Rent, friskt, smakrikt och väldigt välgjort. I valet mellan en prosecco i prisklass 80-130 kronor så skulle jag välja detta varje gång. Ett givet val till de kommande studentfesterna. Särskilt som att vinet är prissänkt från 89 till 49 kronor! Till det priset är det läge att bunkra upp för sommaren då det kan serveras som Kir Royal, iskallt med en jordgubbe i eller till en Aperol Spritz. Perfekt för alla opretentiösa mingel.

Ett så här lite enklare mousserande vin passar perfekt att servera ur glaset Party. Här en praktisk pryl om du bara vill ta et glas bubbel om dagen.

Enligt leverantören finns det omkring 10 000 flaskor (!) i lager. Som vanligt har jag ingen ekonomisk vinning av att skriva om dessa viner.

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Övrigt, övrigt, Drycker, fyndvin, Vin, vinfynd

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: