Hållbar fyndriesling

Det kärvar till sig i Sverige och världen minst sagt. Smittan sprider sig, vår rörlighet kringskärs och folk förlorar jobb och inkomster. Är det då rätt att skriva om vintips?

Jag tycker det. När oron och corona-apatin drabbar en är det i stort bara ett glas vin och Netflix som hjälper. Åtminstone här hemma hos oss. Känns dessutom ekonomin skakig är det ju inte fel att kunna dricka bra till mindre peng. Dessutom har ju Systembolaget hemleverans så man behöver ju inte ens lämna huset. 

Innan du går vidare till det nya vintipset så kan jag påminna om att det fortfarande går att beställa av det mousserande vinet för 49 kr och Mulderbosch Sauvignon Blanc för 59 kr.

Har du beställt av mina tips på reaviner så har du kanske sparat en och annan krona. Passa på att använda dessa genom stödja svenska hantverksproducenter som har det tufft just nu. När/om du beställer av mina lägg då till svenskt vin (det har aldrig varit bättre än nu) – rött, vitt, mousserande eller rosé eller öl från något av de otaliga mikrobryggerierna.

Det är extra kul att denna gång kunna rekommendera chilenska 2018 Cono Sur Single Vineyard Riesling (är dold på SBs hemsida hemligt nummer så använd länken). Jag besökte nämligen producenten Cono Sur för ett antal år sedan. En mycket fin upplevelse och en spännande insikt i deras intressanta och innovativa hållbarhetsarbete. En favoritproducent som levererar mycket bra viner till justa priser.

2018 Cono Sur Single Vineyard Riesling är gjort på handskördade druvor från den sydliga och svala regionen Bio-Bio som kommit att bli en pålitlig leverantör av viner på aromatiska druvsorter. Doften är stor med den för riesling typiska petroleumtonen parad med mogen citrus, lime, vit persika och mimosa. Hög frisk nästan pirrande syra som balanseras av en liten sötma (7 g) men vinet upplevs som helt torrt. Massor av mogen citrus och lime även i smaken, fruktigt, smakrikt med lång eftersmak med citruszest och en liten bitterhet.

Ett riktigt bra vin som sitter som en smäck nu när det börjar bli lite vår i luften. Perfekt till skaldjur, lättare fiskrätter, sushi samt till sparrisen när den kommer i säsong. Kan sparas några år utan problem. Prissänkt från 99 kr till 69 kr. Mer än värt sitt ordinariepris så detta är ett klockrent FYND! Många flaskor i lager.

Till vardags föredrar jag detta glas som ett allroundglas, praktiskt utan fot. Rieslingen serverar du förstås kyld och den håller sig kall på bordet i denna snygga kylare.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Övrigt, dryck, Drycker, fyndvin, Vin, vinfynd

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

4 kommentarer på “Hållbar fyndriesling”

 1. Lasse
  26 mars 2020 den 17:48 #

  Klart vi behöver ett gott och prisvärt vin. Stort tack för dina tips

 2. Andreas
  11 maj 2020 den 17:29 #

  Hej. Jag köpte några av dessa flaskor, och vissa har ”poffat” när jag öppnat. Är det som det ska eller kan en andra jäsning ha påbörjats?

  • 11 maj 2020 den 17:32 #

   Det ska inte vara något problem. Unga, friska, druviga viner buteljeras med lite livsmedelsgas för att tränga bort syre i flaskan. Med den tättslutande skruvkorken kan det ibland bli ett ”plopp” när de öppnas.

 3. Andreas
  11 maj 2020 den 18:34 #

  Vad bra. Tack för ditt snabba svar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: