Virtuella bubblor

Skärtorsdagens virtuella vinprovning avlöpte utan större katastrofer. 25 anmälda deltagare blev till antalet lite fler då en del samlats i små sällskap framför skärmen, så gissningsvis var vi 35 stycken. Vi hade till och med deltagare från Norge. Själv var jag lite nervös, inte för själva provningen, men väl för det tekniska. Förutom små missöden som att deltagarna inte kunde se chatten så flöt det på riktigt smidigt. (bilder lånade av deltagarna)

Det var inte bara jag som var nöjd. Även deltagarna verkade ha trevligt och många ville genast se fler tillfällen. Vem är väl då jag att undanhålla allmänheten möjlighet till vinprovningar i hemmets lugna vrå? Givetvis blir det fler virtuella provningar.

Vi börjar redan på fredag den 17/4 kl 19.00 med en provning av mousserande vin. Jag berättar om olika typer, hur de tillverkas, hur man serverar mousserande vin bäst och andra bra tips. En bra start på helgen helt enkelt.

Här är listan på de fyra sorterna. De ska finnas på många butiker (runt 270) så bör vara lätta att hitta.

Så här går det till…

  • Köp hem vinerna i listan nedan (spring iväg i början av veckan så du slipper köer och trängsel)
  • Swisha 150 kr till 0733 383933 och skriv mejladress i meddelanderutan.
  • Be att få gå med i facebookgruppen (inte nödvändigt) där du får mer info löpande om alla provningar och du kan utbyta erfarenheter med andra deltagare. Där tipsar jag om vad du kan servera till vinerna bland annat.
  • I god tid skickar jag en inbjudan med en länk till provningen. Den tar dig till Zoom där du lätt och smidigt loggar in. Testa att logga in innan du sätter dig ned för provningen.
  • När det är dags sätter du dig ner vid datorn eller din tablet, korkar upp vinerna och loggar in med koden jag skickat dig.
  • Klockan 19.00 dyker jag upp och leder dig genom provningen samtidigt som du kan skriva kommentarer eller frågor som jag svarar på under tiden.

Dela bjud gärna in vänner så kan ni dela upplevelsen av provningen via chatten. Är du ensam eller bara två så tipsa en granne så kan ni dela på vinet över staketet eller i trappen.

Det är bra om du har bra vinglas med tulpanformad kupa som dessa vinprovningsglas eller dessa ISO-glas. Någon form av förslutning är bra om man inte vill dricka upp allt samma kväll eller nästa. (Beställ innan onsdag så hinner de fram till fredag) Även om vi ska prova mousserande vin så rekommenderar jag att använda vanliga vinglas, gärna vitvinsglas.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Övrigt, övrigt, champagne, dryck, Drycker

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: