Spansk afton online!

Vi har inte hunnit med bordeauxprovningen än å så kommer det redan en ny!?

Nästa fredag den 5/6 kl 19.00 blir det nämligen en lite annorlunda provning. Den blir nämligen kostnadsfri (”gratis” på vardagssvenska). Anledningen är att vinimportören Nigab bjuder på arrangemanget. Jag får betalt av dem för att hålla provningen men har haft helt fria händer att bestämma tema och viner. Förutsättningen är förstås att vi provar viner ur deras sortimentet.

Temat är ”Spanien”. Ett lätt val för mig då detta är min absoluta favorit bland vinländer (förlåt mig Frankrike). Upplägget kring provningen blir viner som tillsammans passar till en middag med fyra olika rätter. Givetvis kan du göra det enkelt och skrapa ihop en tapastallrik med ostar och kallskuret eller bara vara med och prova vinerna och lära mer om vinlandet Spanien. Annars finns recept längre ned.

Så här går det till…

 • Köp hem/beställ vinerna i listan nedan. Inga alternativ till vinerna denna gång. Samtliga är lätta att få tag på direkt på hyllan med undantag för det söta möjligen.
 • Be att få gå med i facebookgruppen (inte nödvändigt) där du får mer info löpande om alla provningar och du kan utbyta erfarenheter med andra deltagare.
 • Skicka ett mejl med ämnesraden ”Spansk afton” till anders@gustibus.se
 • I god tid skickar jag en inbjudan via vändande mejl med en länk till provningen. Den tar dig till Zoom där du lätt och smidigt loggar in. Testa att logga in innan du sätter dig ned för provningen. Har du inte fått länken så kolla din skräpmejl först. Skulle den inte finnas där så mejla mig igen.
 • När det är dags sätter du dig ner vid datorn eller din tablet, korkar upp vinerna och loggar in med koden jag skickat dig.
 • Klockan 19.00 dyker jag upp och leder dig genom provningen samtidigt som du kan skriva kommentarer som du delar med de andra deltagarna eller frågor som jag svarar på under tiden.

Här är mina rekommenderade viner

KVÄLLENS MENY

Som en liten aptitretare till cavan så måste du testa Marimar Torres croquetas. Tycker du att det verkar krångligt så går det bra att smaska på gröna oliver, salta mandlar, lite lufttorkad skinka eller liknande.

Till det vita vinet en lite hetare rätt. Klassiska Gambas al pil pil. Glöm inte brödet!

Till den röda riojan passar den paellaliknande Katalansk Lammgryta eller varför inte superenkla, rustika och mycket goda Patatas Riojanas.

Till den söta sherryn blir det förstås Crema Catalana. Det går också alldeles utmärkt med någon chokladbaserad dessert eller kladdkaka. Testa annars att ringla vinet över vanilj- eller chokladglass. Eller varför inte en riktigt smakrik ost?

Etiketter:, , ,

Kategorier: Övrigt, övrigt, dryck, Drycker, Recept, Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

4 kommentarer på “Spansk afton online!”

 1. 28 maj 2020 den 20:21 #

  Länkarna till två sv vinerna går till fransoser!

 2. 28 maj 2020 den 20:24 #

  Länk 1 och 3 leder till fransoser isf de spanska vinerna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: