Sherry & mat on-line! Missa inte!

Så var den tredje virtuella vinprovningen avklarad. Jättekul att få sprida vinglädje över landet utan att lämna hemmets lugna vrå.

Till nästa tillfälle fredag den 8/5 kl 19.00 har jag tänkt mig något helt speciellt. Det blir en sherryprovning med mat! Sherry är min absoluta vinpassion så jag lovar att detta blir något extra. Jag har åtskilliga resor till Jerez bakom mig, är officiell Sherry Ambassadör samt har en Sherry Master-utbildning. Hade planer på en resa i juni men den blev såklart inställd. Jag kör denna provning och sprider lite sherrykärlek istället.

Om du är tveksam till att köpa hem och prova sherry så är du just precis den som ska vara med. Sherry är världens stilmässigt mest varierade vintyp och helt oslagbar när det kommer till kombinationer med mat – både i och till. Att sherry dessutom är alldeles för billig för den kvalitet och karaktär man får är en bonus man inte tackar nej till.

Jag kommer att berätta om den spännande historien och förklara de speciella mognadsprocesserna och de olika stilarna de ger. Men viktigast av allt så får ni en lista på godsaker som vi provar tillsammans till de olika vinerna. Det mesta kan man köpa i närmaste snabbköp men det kommer också små enkla recept för den som vill vara lite mer ambitiös. Information om maten kommer i en separat bloggpost, i facebookgruppen samt i mejlet med länken. Det blir galet bra! Räkna med att hela provningen tar drygt 90 minuter.

Vinerna kommer på halvflaskor och räcker gott och väl till sex personer. Är du ensam eller bara två så kommer du att ha kvar en uppsättning med viner som du kan göra massa spännande saker med i flera dagar eller veckor efteråt.

För att få ut så mycket som möjligt av provningen rekommenderar jag att ni beställer i god tid så ni har samma viner som jag har vid provningen (det kan stå vid beställning att leverans inte kan ske men det stämmer inte enligt leverantör). Det funkar givetvis också bra att köpa de alternativa vinerna.

Så här går det till…

 • Köp hem vinerna i listan nedan
 • Swisha 150 kr per deltagare till 0733 383933 och skriv mejladress i meddelanderutan.
 • Be att få gå med i facebookgruppen (inte nödvändigt) där du får mer info löpande om alla provningar och du kan utbyta erfarenheter med andra deltagare. Där tipsar jag om vad du kan servera till vinerna bland annat.
 • I god tid skickar jag en inbjudan via mejl med en länk till provningen. Den tar dig till Zoom där du lätt och smidigt loggar in. Testa att logga in innan du sätter dig ned för provningen. Har du inte fått länken så kolla din skräpmejl först. Skulle den inte finnas där så mejla mig på anders@gustibus.se.
 • När det är dags sätter du dig ner vid datorn eller din tablet, korkar upp vinerna och loggar in med koden jag skickat dig.
 • Klockan 19.00 dyker jag upp och leder dig genom provningen samtidigt som du kan skriva kommentarer som du delar med de andra deltagarna eller frågor som jag svarar på under tiden.

Här är vinerna (de flesta måste beställas)…

Här är alternativ…

Vill du förbereda dig så kan du läsa om sherry i min faktatext.

Det perfekta sherryglaset är detta ISO-glas som dessutom är ett utmärkt vardagsvinglas.

Etiketter:, , ,

Kategorier: Övrigt, övrigt, dryck, Sherry

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Sherry & mat on-line! Missa inte!”

 1. Ann Johansson
  02 maj 2020 den 18:39 #

  Tyvärr kommer jag inte med. Men blev påmind om en flaska Don PX som jag köpte för många år sedan och glömt bort. Tänkte att den var förstörd (köpte efter ditt tips så årgången är 2008). Men det var den absolut inte, Mycket gott så här på kvällskvisten, så tack för påminnelsen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: