”Comfort food” med utbytbart protein

Det har inte blivit så mycket recept den senaste tiden. Mest har det handlat om fyndviner (detta kan fortfarande beställas) och virtuella provningar. Experimentlustan har väl inte heller varit så stor när det gäller mat. I dessa märkliga tider faller man gärna tillbaka på gamla favoriter och ”comfort food”.

Eftersom det vara extrapris på lövbiff på det lokala snabbköpet så googlade jag fram ett recept på en gryta. Dumenkelt recept som blev otroligt gott. Du gör den klar medan riset kokar. Varierade det redan nästa dag med strimlad kyckling och att lägga till champinjoner. Funkar lika bra med fläskkött eller varför inte haloumi om man vill göra det vegetariskt. Ska testa att vända bitar av hälleflundra i mjöl och steka och lägga i såsen på slutet. Det är en universalgryta som kan varieras efter smak och tillgången på protein.

Sätt på riset. Strimla 400-500 g lövbiff/kyckling/fläsk/haloumi och stek i smör i omgångar tills det får fin färg. Lägg åt sidan. I samma stekpanna steker du 200 g klyftade champinjoner (kan uteslutas) tills de tappat vatten och fått lite färg. Klicka i smör och stek en hackad gul lök med svampen tills den mjuknar. Riv ner 2 vitlöksklyftor mot slutet och fräs en stund. Tillbaka med proteinet i pannan, dra på rejält med svartpeppar och några nypor herbes de provence (kan absolut uteslutas men jag har det på nästan allt numera). Slå på 3 dl grädde, 3 msk dijonsenap (eller mer), 1,5 msk japansk soja (den ljusare sorten). Låt koka ihop några minuter. Klart!

Etiketter:, , ,

Kategorier: Övrigt, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: