Sherryrullader

Fick ett infall att göra oxrullader och en öppnad flaska sherry fick bestämma smaksättningen. Mört kött och mycket smakrik och smarrig sås blev resultatet.

Bred ut 8-10 lövbiffar (cirka 800g) och bred ut ungefär 1 msk svart olivpasta på varje skiva. Lägg en skiva bacon på varje lövbiff och riv ohemula mängder parmesan grovt över varje skiva. Vik in långsidorna och rulla ihop till täta fina ”dolmar” som du binder ihop eller fäster samman rulladerna med tandpetare. Stek i smör på ganska hög värme så de får en kraftig stekyta, de behöver inte bli genomstekta. Slå på 2,5 dl vatten, 2,5 dl amontilladosherry och oxfond (1 msk/pod/tärning). Lägg på lock och låt sjuda sakta i ungefär en timme. Ta upp rulladerna och håll varma. Koka ihop något, tillsätt 0,5 dl vispgrädde och red av med lite maizena, koka ihop och smaka av med salt och peppar. Servera med potatismos och marinerade, gröna oliver.

Testa också mitt andra recept på oxrullader.

Etiketter:, ,

Kategorier: Recept, Sherry

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

5 kommentarer på “Sherryrullader”

 1. 31 oktober 2011 den 20:33 #

  Låter fantastiskt gott! Alldeles för längesedan jag lagade och åt rullader.

 2. Claes
  31 oktober 2011 den 23:23 #

  Men det ser inte så gott ut 🙂

  • 31 oktober 2011 den 23:25 #

   Jag vet. Vi kanske inte ska fördjupa oss i vad det liknar. 😉

 3. Claes
  31 oktober 2011 den 23:24 #

  Lite familjen gulbrun över rätten kanske

 4. 01 november 2011 den 9:50 #

  Ah, stod med styckning igår och pestade min mor med att berätta om de fantastiska trattkantarellfyllda rullader jag ska göra. För att inte tala om sjömansbiffen och dillköttet. Inget är så inspirerande i köket som att stuva frysen full med kött. Det skulle i så fall vara din blogg. Amontilladon har jag inte tänkt på tidigare men det kanske det kan få bli i såsen nästa gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: