Ska vi byta grejer?

Jag önskar mig verkligen en Electrolux Assistent. Den där blytunga, krämfärgade trotjänaren som fanns i nästan alla kök när jag var liten. Praktiskt taget outslitliga och med massor av tillbehör.

Om någon kan skrämma fram en Assistent i fint skick komplett med all utrustning och instruktionsbok så finns möjlighet till ett bra byte. Jag släpper min nästan helt oanvända krämfärgade Kitchen Aid rakt av. Men då vill jag ha Assistenten vid dörren och min amerikanska apparat avhämtad.

Någon som nappar?

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

14 kommentarer på “Ska vi byta grejer?”

 1. 24 februari 2010 den 11:05 #

  måste det vara en gammal? de finns ju nämligen helt nya, jag har en själv, funkar utmärkt: http://www.electrolux.se/node322.aspx?wscid=5

 2. Kalle B
  24 februari 2010 den 13:34 #

  Min kusin i Småland har en som hon har använt till att blanda fönsterkitt i de senaste 10 åren. Kanske blir en bra grund för surdegar? Fast den är nog inte till salu. Min mammas kan du glömma – den skall jag ärva. Tyvärr är den inte den urgamla varianten med skrapa och knådare i trä – fast hade de varit i trä hade det väl varit spruckna vid det här laget… För övrigt tror jag du klarar dig utan instruktionsbok – hört talas om internet?

 3. 24 februari 2010 den 14:07 #

  min syster har en, men dels tror jag inte hon vill byta bort den, dels är det jag som har tillbehören (som alltså funkar utmärkt till en 35 år yngre modell)

 4. 24 februari 2010 den 14:17 #

  Jag älskar min Loppan och hon är förra sommarens loppisfynd för knappa 400:- inkl alla tillbehör.
  http://receptomaten.blogspot.com/2009/07/electrolux-assistent-tungt-fran-forr.html
  Visst är hon fin?

  Nog borde du kunna hitta en dito? Min kommer från loppisen mittemot Vegabaren i Haninge.

 5. Tine
  24 februari 2010 den 14:52 #

  När du får tag i din Assistent har jag lite tillbehör som du gärna kan få. På min gamla trotjänare från 70-talet pajade motorn och jag köpte en ny för några år sedan. Bunkens fattning är inte densamma och mixern passar inte. Köttkvarnen passar dock, tack och lov.

 6. Per S
  25 februari 2010 den 0:05 #

  Helt rätt, den gamla är snyggast!

 7. 25 februari 2010 den 8:25 #

  Jag har en som jag gärna skulle byta. Dock är jag bosatt i Stockholm och har ingen resa till södra Sverige inplanerad…

 8. Stefan N
  25 februari 2010 den 8:59 #

  Det finns ett antal exemplar ute på Blocket som finns till försäljning.
  Gå in där och botanisera.

 9. 25 februari 2010 den 9:03 #

  Tack för alla tips!
  Jag har redan eventuellt två Assistenter på gång här i Malmö.

 10. 26 februari 2010 den 0:11 #

  Jag köpte min i Malmö, finns en äldre man som ständigt lägger upp nya på blocket. Lennart heter han, en snäll man som jag kan rekomendera att köpslå med. Min har fungerat som en klocka!
  Hoppas de löser sig.

 11. 27 februari 2010 den 8:46 #

  Jag köpte min Electroluxare för snart 20 år sedan. En landstingsinstitution sålde ut gamla inventarier och jag plockade åt mig en ouppackad pärla och två kompletta omgångar tillbehör för sammanlagt 50 kr.

 12. 04 mars 2010 den 14:20 #

  jag förstår att du vill ha denna maskin, den slår det mesta i hästlängder

Trackbacks/Pingbacks

 1. En assistent i köket! « Öhmans Mat & Vin - 14 mars 2010

  […] Häromsistens erbjöd jag i desperation min nästan nya KitchenAid i utbyte mot en gammal Electrolux Assistent. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: