Mat och vin mot dumhet och intolerans

På förekommen anledning tycker jag att man borde ha omfattande obligatorisk utbildning för alla i den underbara gastronomin.

Genom att lära sig om världens mattraditioner och uppleva mångfalden i kulturdryckerna får man också på köpet insikt i historia, geografi, kultur, klimat, politik och ekonomi. Bland annat. Man lagar mat tillsammans och möter människor i samtal över gemensamma smakupplevelser.  Där positiva möten uppstår och kunskap och insikter frodas trivs inga mörka idéer och vanföreställningar.

Bryt bröd tillsammans och höj ett glas för upplysning och gemenskap!

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

5 kommentarer på “Mat och vin mot dumhet och intolerans”

 1. 20 september 2010 den 12:38 #

  Låter som någon har lyssnat på Carl Jan.

  ”Måltiden som plattform för det humanistiska samtalet”.

 2. 20 september 2010 den 12:41 #

  Så kan man också uttrycka det.

 3. 20 september 2010 den 12:51 #

  Så som du beskriver det upplevde jag det under min skolgång. I den skola jag gick på, med barn från 42 olika nationaliteter hade vi International Week en gång om året.
  Varje klass gjorde en djupdykning i ett specifikt land, bjöd på traditionell mat, klädde sig i nationaldräkter och höll korta föredrag för kamraterna som gick från rum till rum med små ”pass” som stämplades för varje besök som gjorts. Det var ett fint sätt att lära barn om mångfald och göra dem nyfikna på livet.

 4. Kalle B
  20 september 2010 den 14:59 #

  Okänd information från Valu: Av de som röstade på SD var 23,1% på väg att hämta Thai take-away till lunch, 14,7% skulle slinka in på sin lokala indier och 62,2% var inte säkra på om de skulle orka äta något mer på valdagen, då de knôtt en kebab till lunch.

 5. Anna J
  20 september 2010 den 17:06 #

  Jag älskar fredagsfikat på mitt jobb då våra icke-svenskar kommer med läckra delikatesser. Man tröttnar lätt på kladdkakor och chokladrutor.

  Bra inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: