Quinoapuffspanerad torsk

Aldrig är man först. När jag handlade ingredienser till Kära Hustruns morgonmüsli så slog det mig att de små quinoapuffarna skulle utgöra en perfekt panering till torsken. Sagt och gjort. Testade och det blev mycket lyckat och dessutom snyggt. En så bra idé måste ju någon redan ha kommit på vilket en snabb googling bekräftade. Men spela roll. Här följer mitt mycket lyckade torskrecept.

Avlägsna alla ben från torsken, dela den i portionsbitar och lägga den i ett isbad med kraftigt saltat vatten och saften från en citron. Där får den sedan ligga minst en timme. Fisken blir lätt rimmad och iskylan gör att den blir fast och ”skivig” i köttet. Torka av fisken och dubbelpanera den genom att vända dem först i en blandning av vetemjöl, salt och svartpeppar, därefter i uppvispat ägg och sist i quinoapuffarna. Lägg dem att torka en stund. Stek på medelhög värme i en blandning av neutral matolja och smör (har du ankfett så använd gärna det) så paneringen får fin färg.

Kategorier: Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

En kommentar på “Quinoapuffspanerad torsk”

  1. 02 juni 2012 den 18:37 #

    Spännande, ser krispigt ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: