Golvet fullt av vin

Min vinkyl har lagt av och en reparatör ska komma och fixa den. Av den anledningen har jag fått tömma den och ställa ut alla viner på golvet. Plötsligt inser man den goda och utrymmeseffektiva idén att stapla viner liggande på sidan.

Eftersom jag är notoriskt hopplös på att upprätthålla en lagerlista gjorde jag en del kul upptäckter. Inte för att jag har någon omfattande samling, det rör sig om ett hundratal buteljer, men vissa flaskor hamnar ändå längst in och underst; Out of sight, out of mind. Där fanns en flaska fin oloroso jag helt glömt och årgångar jag inte visste jag hade.  Jag insåg också att jag har pinsamt mycket röda bordeauxer och inga italienska viner alls. Med tanke på hur ofta jag intygar vita viners lagringspotential så borde de utgöra mer än en knapp tiondel. Mystiskt är också att jag har ganska mycket portvin.

Jag är faktiskt ingen vinsamlare. Det finns ingen idé eller tanke bakom mina inköp. Jag har heller inte de ekonomiska förutsättningarna att köpa mer än enstaka flaskor av bra viner. Sen tycker jag för mycket om vin för att kunna låta bli att öppna dem. För att överhuvudtaget kunna rädda mina små godbitar måste jag ha en buffert av ”slabbeviner”. Men när de är slut ligger de dyrare dropparna pyrt till.

Men goda viner är ju trots allt till för att drickas och det finns inget värre än att ha sparat en flaska för länge och upptäcka att vinet sett sina bästa dagar.

Kategorier: Drycker, Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

5 kommentarer på “Golvet fullt av vin”

 1. 16 juni 2010 den 11:06 #

  Vilken underbar syn!
  Jag längtar tills jag upprättat en samling av samma kaliber.

 2. 16 juni 2010 den 11:09 #

  Men gu’ va’ du läskas!

 3. Kalle B
  16 juni 2010 den 11:21 #

  Tredje från höger i femte raden bakifrån ser jag att det står en flaska Oltina (2620). Med tanke på att det inte var ett bra vin från början, helt saknade lagringspotential och dessutom är utgånget ur Systembolagets sortiment sedan många år gör det mig något förvånad att du låtit den ta plats i kylen. Jag hoppas att det finns någon pedagogisk tanke bakom.

  Med tanke på ditt rykte skulle jag dock rekommendera dig att redigera bilden lite (passa på att ta bort halvflaskan Moselblümchen också – den stor dold bakom fjärde flaskan i sjunde raden).

  • 16 juni 2010 den 11:25 #

   Aj då! Jag som tyckte jag dolt dem så bra.
   (Umbala bag-in-box har jag gömt i champagnelådorna längst bak)
   😉

   • Kalle B
    16 juni 2010 den 13:08 #

    Lustigt att du nämner det – jag brukar få tömma över min champagne på tomma Umbala-boxar (ett j-la meck att få in det i påsen utan att tappa för mycket kolsyra) för att undvika tråkningar för snobbism från min obildade bekantskapskrets.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: