Julkalender – 4:e advent & tävling

Dags för den sista tävlingen innan jul. Eftersom jag avslutade mitt Carl Butler-projekt igår så är priset denna gång ett fint antikvariskt exemplar av Carl Butlers Kokbok samt en burk med fint gåsfett.

För att delta i tävlingen ska du i kommentarsfältet berätta om vilket av recepten som är din favorit och varför eller dela med dig av ett personligt minne av Carl Butlers Kokbok, maträtter eller recept.

Ditt svar ska vara inne innan julafton för på dopparedagen utses vinnaren.

Missa inte chansen att vinna ett presentkort på 500 kronor på precis en sån retroblogg.

Kategorier: Projekt Carl Butlers Kokbok

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

11 kommentarer på “Julkalender – 4:e advent & tävling”

 1. Anna B Lundkvist
  19 december 2010 den 9:36 #

  Ugnsbakad gös – varför? Gös är den godaste fisken av alla. Lättlagad och blir ändå supergod. Detta lät både enkelt och supergott.

 2. Anne
  19 december 2010 den 17:02 #

  Mina favoritpannkakor
  Hela familjen äter dem med god aptit.

 3. 19 december 2010 den 22:55 #

  Jag har inte testat något av recepten så jag kan inte säga att jag har en favorit. Gratinerad löksoppa har jag aldrig ätit så det skulle jag gärna testa.

  PS. http://evamar.blogg.se/2010/december/kokbok-gasfett-23-dec.html

 4. Elisabeth Reich
  20 december 2010 den 9:39 #

  Kalvlever på Butlers vis —-tar mej in till matälskarnas paradis!

 5. lena
  20 december 2010 den 14:54 #

  Den godaste fiskrätt jag ätit är: Sauterad bergtunga

  Jag är ”fiskmänniska” och mina smaklökar längtar efter denna och kan inte få nog, den är så underbart god att jag bara vill ha mera…..mera…å…mera! Att jag var nykär och åt den med min älskade första gången……kan detta spela in?!

 6. åsa
  20 december 2010 den 20:26 #

  Butlers lammlåda såklart, men på mammas vis.
  Det var inte helt enkelt att få tag i aubergine i Piteå på 70-talet så min mamma fick lov att ta vad som fanns. Hon tog då rejält med färska grönsaker från den egna täppan i stället: morot, rödbetor och sockerärt.
  Lammfärs med timjan och ris, potatis och tomat samt färska rödbetor, morot och sockerärtor. Sagolikt gott, supernyttigt och billigt. Min mor är död och min syster ärvde kokboken. Det vore kul att ha ett eget exemplar! Däremot vet jag inte riktigt vad jag skulle ha gåsfettet till – ge det till någon som vet!

 7. AnnaT
  21 december 2010 den 10:43 #

  När jag var 12 år måste jag ha varit en ovanligt snäll lillasyster. För min bror som är 4 år äldre bjuder då med mig till en restaurang på Rörstrandsgatan i Stockholm.

  Vi åkte in från den södra förorten, jag var full av förväntan och tyckte det var spännande att få gå ut ensam med storebror, han som jag tyckte var så världsvan och ball. Som jag såg upp till. Precis som en lillasyster skall göra i den åldern.

  Minns den varma atmosfär som rådde på restaurangen vi klev in på. Storebror berättade att den som hade restaurangen minsann just hade gett ut en kokbok, det tyckte han var stort.

  Jag fick välja vad jag ville från menyn och minns jag valde lamm. Som jag njöt, men vet inte vad som var bäst – var det lammet eller var det stämningen, troligen kombinationen. Minns jag var förundrad över att storebror kände till en restaurang som låg så långt från där vi bodde (25 min m T-banan!).

  Krögarens kokbok införskaffades senare till föräldrarna och jag vet att min bror har den kvar än idag, men jag är dessvärre utan.

  Behöver väl inte förtydliga det var Svensson & Butler vi var på och åt middag 🙂
  …eller att både min bror och jag tycker väldigt mycket av att laga mat än idag.

 8. Caroline
  21 december 2010 den 15:02 #

  Coq au Vin är ju en favvo, men efts jag numer är vegetarian äter jag den med quornfilé ist. Lika gott:)

 9. 23 december 2010 den 9:37 #

  Mina favoritpannkakor med hemlagad glass och egenplockade hallon är svårslaget!

 10. 25 december 2010 den 11:37 #

  Tävlingen avslutad och vinnaren annonserad här: http://wp.me/pAlKL-1pT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: