2009 Château Petit Boyer ”la Passion”

la passion

Côtes de Bordeaux är ett samlingsnamn för ett antal mindre kända områden i Bordeaux. Förutom deras obskyra tillvaro har de det gemensamt att odlingarna ligger i kulligare områden och kommer från mindre egendomar som oftast är familjeägda och vinerna domineras av druvan merlot. Dessutom är de prissatta mycket humanare än bordeauxer i allmänhet. Rent generellt är dessa områden några av de mest intressanta inom appellationen Bordeaux.

Tyvärr ser vi inte så mycket av dessa viner på Systembolaget. Nyligen släpptes dock 2009 Château Petit Boyer ”la Passion” för knappa hundralappen. Den familjeägda egendomen tillhör de lite större och sonen i familjen, den unge J. Vincent Bideau, står för vinmakningen. Vinet är lite stramare än vad vanligt är från området men samtidigt skönt lättdrucket. Definitivt ett vin som kräver enkel men god mat utan krusiduller. Då lyfter både vinet, maten och vardagsmiddagen.

Medeldjupt körsbärsröd. Medelstor doft av röda bär, svarta vinbär, gröna blad, lite jordig och med inslag av torkade örter. Medelfyllig, frisk, bärig och saftig smak av röda bär, jordgubbar, svarta vinbär, ceder, många men mjuka tanniner, tydlig fatstruktur. Ganska lång och stram eftersmak med örter och röda bär.

 

Etiketter:, ,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: