Jag – en frukostperiodare

fruktsallad

Det är märkligt med frukost. Medan de allra flesta av oss inte kan tänka oss att has samma rätt till middag dag efter dag så upplever vi det som en smärre katastrof om vi inte får vår vanliga frukost. Morgonvanorna är så inrutade att många äter samma frukostmat livet igenom.

Själv är jag en periodare. Jag ändrar mina frukostvanor så där en gång i kvartalet eller oftare. Anledningen är ofta oklar, men mestadels beror det på att ingredienserna saknas och så får jag improvisera. En längre tid var det ett sort glas tomatjuice, ibland uppblandat med lite apelsin- eller äppeljuice. Någon gång var det knäckemackor med ost för att sedan bytas mot yoghurt med egenblandad müsli. Gröt var det däremot längesedan jag åt. Men ingen frukost utan kaffe.

Under sommaren har det blivit fruktsallad, en vana som vi fick under semestern i Frankrike. Minst fyra sorters frukt och bär ska det vara med en bas av melon och banan. Till detta turkisk youghurt uppblandad med fettfri kvarg. Fantastiskt gott och mättande. Kruxet är skalandet och skärandet som måste göras varje morgon. Det blir nog juice igen till hösten.

Vilka är dina frukostvanor?

Etiketter:

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

4 kommentarer på “Jag – en frukostperiodare”

 1. Hans Henricson
  09 augusti 2013 den 11:15 #

  Kul reflektion!

  Mina är:

  Fil med mussli
  juice
  Thé (Yunnan)
  Två smörgåsar

  En lagom dos nyheter ingår också

  Frukost är det första som händer på morgonen innan jag gör något annat
  Mvh
  Hasse

 2. Eva
  09 augusti 2013 den 12:19 #

  Pröva den ryska youghurten, den är som en dröm.

 3. 09 augusti 2013 den 12:36 #

  Är oxå en frukostperiodare. Hade en längre period av 3 knäckebröd Boxholms Borgmästarost, basilika, tomat och svart kaffe. Nu, p.g.a orolig mage är jag tillbaka till Långfil och egenblandad mûsli, 1 knäckebrödsmacka och kaffe.Kaffet måste vara där förstås oavsett frukostanrättning.

 4. Jens I.
  09 augusti 2013 den 13:22 #

  Mina frukostvanor är ganska orubbliga. Kaffe med mjölk, fil med hemgjord müsli alt havregrynsgröt med lingonsylt (på vinterhalvåret), hustruns hembakade frukostbulle, en halva med köttpålägg och en med honung. På helgerna tillkommer ett löskokt ägg toppat med Kalles kaviar och och ibland ett glas färskpressad juice eller Proviva. Har sällskap av hustrun (som är lika traditionsbunden men har sina egna favoriter) och en morgontidning, pappersvarianten. Kan inte tänka mig bättre start på dagen. Man står sig väl till lunchen.
  ibland bor vi på hotell. Då äter vi i princip samma saker. Kanske dessutom lite äggröra med bacon. Hotellen försöker ju annars överträffa sig själva med överdådiga frukostbuffeér. Har svårt att förstå hur man kan äta våfflor och pannkakor med Nutella till frukost!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: