Bastard – inte om men när!

Jag har skrivit om brutalbistron Bastard tidigare men det är definitivt dags igen. Sen första besöket har denna uppskrivna nos-till-svans-krog uppenbarligen gått från klarhet till klarhet.

I trevligt sällskap med en gästande Master of Wine begicks igår ett nytt besök. Jag har varit där några gånger emellan men då bara för en liten smakbit och något att dricka. Nu blev det hela showen.

Bastardplankan med ett överflöd av charkuterier är en dröm och kan nästan passera som en lättare måltid i sig själv. Skinkor, korvar, patéer och rilette som alla var och en presenterade rena, rika smaker och undersköna texturer. Valet av varmrätt var givet när det fanns cassoulet, en rätt man knappast stöter på ens i södra Frankrike. Den heta grytan var fylld med konfiterat anklår, korv, vita bönor, sidfläsk och härliga fettgrevar. Absolut perfekta smaker och konsistenser och ett krispigt ankskinn som skulle kunnat serveras som en egen liten rätt. Rustikt, ärligt, bästa råvaror och kompetent och inspirerad matlagning.

Svagheten på ett ställe av denna typ skulle kunna vara desserterna men killarna i köket hade verkligen balanserat smakerna till fulländning även här. Duktige Gustaf väljer dessutom ut drycker med stor personlighet även om en del för mig kanske är mer intressanta än bra. Men mycket karaktär får man. Miljön och atmosfären är just så där stimmig, familjär och chosefri som en bistro ska vara.

Man blir glad, upprymd, smaklycklig och ordentligt mätt efter ett besök hos ”oäktingen”. Frågan är alltså inte om du ska boka in ett besök utan snarare när.

Etiketter:, ,

Kategorier: Restauranger

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

7 kommentarer på “Bastard – inte om men när!”

 1. 16 oktober 2010 den 11:19 #

  Too much fat! lite manlig mat som inte passar min mage, men du skriver så frejdigt om det att jag förstår det är en pärla.

 2. 17 oktober 2010 den 22:45 #

  Låter som en våt dröm i mina öron!

 3. 18 oktober 2010 den 21:22 #

  Åt i somras på denna fantastiska krog! Blev helt frälst av den matglädje som osar bland personalen…

 4. Lena
  25 oktober 2010 den 14:12 #

  Håller med! Gjorde ett besök i lördags, både plankan och cassoulet var underbara. Går det att få tag i ank-confit i Malmö? Någon som vet?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Kulinariska Malmö « Öhmans Mat & Vin - 17 oktober 2010

  […] högst upp på listan kommer förstås Bastard. Går helt enkelt inte att missa. Glöm inte att boka bord i god tid för här är det […]

 2. PatéPaté. SåbraSåbra. « Öhmans Mat & Vin - 03 augusti 2011

  […] Igår var det äntligen dags att besöka Patépaté i Köpenhamn, något jag sett fram emot länge. Denna omtalade restaurang ligger lämpligt i danska huvudstadens meatpacking district Kødbyen och delar filosofi med favoriten Bastard. […]

 3. PatéPaté. SåbraSåbra. — Gubbröra på Taffel.se - 03 augusti 2011

  […] Igår var det äntligen dags att besöka Patépaté i Köpenhamn, något jag sett fram emot länge. Denna omtalade restaurang ligger lämpligt i danska huvudstadens meatpacking district Kødbyen och delar filosofi med favoriten Bastard. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: