2007 Penfolds Kalimna Bin 28 Shiraz

Om du är det minsta osäker på hur en shiraz från Australien smakar och gillar riktigt überfruktiga viner så ska du testa 2007 Penfolds Kalimna Bin 28 Shiraz.

Penfolds är en klassisk producent, shiraz är den arketypiska druvan och Kalimna Bin 28 är ett av de äldre varumärkena. Sammantaget presenteras här ett välgjort vin i den ”bussiga” och fruktgenerösa stil som skapat den bild av australiska viner som man nu försöker komma ifrån. Men man måste böja sig för att det är häftigt med så mycket frukt i en enda flaska. Fast det är svårt att dricka mer än ett glas, åtminstone för en acid addict och frankofil.

Mycket djup och tät, blåröd färg. Medelstor, intensivt fruktig doft av mörka syltiga bär, björnbär, plommon, svartpeppar, diskreta toner av vanilj och piptobak och en eldighet. Fylligt, eldigt, mycket fruktigt med mjuka, mogna tanniner och en nästan fet, buljonglik känsla. Massor med övermogen mörk frukt, syltighet, eucalyptus och en fin fatstruktur. Mycket intensiv, nästan fläskig, fruktighet och bra ”attack” men lite kort eftersmak och något obalanserad.

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: