Storköp i Köpenhamn

Idag var det dags för en tur till Köpenhamn för vinprovning. Hur det nu hampade sig blev det också en lite ovanligare shoppingrunda. Två givna ställen om du har nära till Öresundsbron.

Hos Supermarco som ligger precis bredvid Fisketorvet kan man botanisera bland italienska delikatesser och över 400 viner. Stor charkdisk, massor av pasta i all former och allt som en italiensk husmor kan önska. Det är inte särskilt billigt men ruffigt charmigt och ett måste för den som älskar Italien. Att man dessutom kan köpa en kall Peroni och sitta i solen på lastbryggan och kolla på de flummiga husbåtarna i kanalen är en bonus.

Några kilometer närmare bron och hemlandet ligger jättelika Metro som är en cash & carry. Detta är en en del av den enorma koncernen Metro AG som bland annat äger Mediamarkt och enligt uppgift är världens största inköpare av vin. Utbudet i butiken är makalöst och ofta billigt. Du hittar allt från levande hummer, färsk fransk lantkyckling, klassificerade bordeauxer, enorma paellapannor och precis allt du kan tänka dig (typ en iPad). Behöver du megablock med ost, jättelika köttstycken till grillen eller en vinkyl så är detta rätta platsen. Enda kruxet här är att man måste vara momsregistrerad för att få ett kundkort. Men jag kommer tillbaka med mitt registreringsbevis. Här ska storhandlas!

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

3 kommentarer på “Storköp i Köpenhamn”

 1. 29 april 2011 den 21:29 #

  Ja, Metro är grymt!

 2. bkwine
  29 april 2011 den 22:57 #

  Kan väl ändå inte komma i närheten av det strålande sortimentet (”världens bästa”) på det svenska monopolet ?
  -P

 3. 01 maj 2011 den 8:24 #

  Tack för tipset om Supermarco.
  Säg till om du behöver bärhjälp på Metro… jag har inte heller något registreringsbevis för företag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: