Chenet bedrar

J.P. Chenet är en riktig kioskvältare sedan många år på Systembolaget, är det största franska vinvarumärket i världen och blev kända som ”den med den krokiga flaskan” men buteljen har nu sträckt på sig. Med tanke på populariteten och betydlesen på marknaden det är det faktiskt ganska konstigt att jag inte provat något av vinerna. Jag har haft åsikter om vinerna utan att faktiskt ha något på fötter. Skäms på mig!

Nu kom dock tillfället då vinet av pedagogiska skäl ingick i en provning på skolan. Med stor nyfikenhet närmade jag mig 2011 JP Chenet Colombard Sauvignon Blanc vars spretiga doft bestod av lika delar piggelin och tulpanstjälk. Smaken kan enkelt beskrivas som snipig, med elak syra bristfälligt dold med liten restsötma och en kärv bitterhet från hård pressning. Sannerligen ett trist vin som inte kan göra någon glad. Mina förutfattade meningar bekräftades tyvärr.

Vill man ha ett riktigt bra vin i den torra, friska och fruktiga stilen men ändå inte betala för mycket så får man för 12 kronor till den alldeles utmärkta österrikiska 2010 Leth Duett Riesling Grüner Veltliner Trocken.

Etiketter:

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Chenet bedrar”

  1. Sofie
    14 februari 2012 den 15:37 #

    Leth rules.

  2. 14 februari 2012 den 16:14 #

    Leth är favvo även hos oss, men har du något tips bland de vita halvflaskorna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: