Kung Fu Girl Riesling

Riesling från Washington State på den amerikanska västkusten är ingen vanlig gäst på Systembolagets hyllor. Men när det nu finns ett exempel kommer det från nästan kultförklarade Charles Smith Wines. Även om vinet presenterar sig med en osedvanligt ful etikett (jaså den är cool?) så är 2010 Kung Fu Girl Riesling så galet lättdrucken att mitt länge efterfrågade vinglas i sejdelform är påkallat. Det här är bara så läckert, snyggt och läskande!

Stor, frisk fruktig och citrusdominerad doft av apelsin, clementin, lime och grapefrukt. Torr, med en kvillrande rieslingsyra och massor av fruktighet som nästan upplevs som sötma. Citrusfrukterna från doften återkommer i smaken men med en dominans av lime. Lång, ren mineralstinn och salivframkallande eftersmak. Hur läcker som helst.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Kung Fu Girl Riesling”

  1. Kalle B
    20 juni 2012 den 17:19 #

    Vet inte om etiketten är varken ful eller snygg, men förstår inte riktigt kopplingen till Kung Fu (Girl dessutom). Har det något med asiatisk mat att göra, eller? Men det låter som ett fantastiskt smaskigt vin!

Trackbacks/Pingbacks

  1. 2010 Boom Boom! Syrah | Öhmans Mat & Vin - 17 augusti 2012

    […] bara älskade Kung Fu Girl Riesling från Charles Smith Wines i Washington. Så mycket så att jag inte kan ha vinet hemma. Det […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: