Butlerviner och butlersöndag

Detta bildspel kräver JavaScript.

Som jag berättat tidigare så ska jag gästspela som kock (premiär i ett restaurangkök för mig) på bykrogen här i Borrby den 20:e och 21:e februari med en meny enbart med rätter från ”Carl Butlers Kokbok”. De totalt 56 platserna på fredagen och lördagen är redan snudd på fullbokade! Därför kommer vi även att köra en söndagsmiddag med samma upplägg den 22:e mellan kl 13-17. Det är bara att börja boka!

Jag har också fnulat på vad man ska ha för viner till denna retromeny. För enkelhetens skull så skulle vinpaketet passa oavsett vilka rätter man väljer och givetvis skulle det vara viner som hade kunnat serveras på Svensson & Butler medio 70-tal. Maten är ju väldigt fransk med bistro-stuk så det blev nästan helfranskt även på vinsidan. På framsidan av kokboken ”Laga mat med Carl Butler” finns en meny avbildad och där ser man vilka månadens viner var; Mâcon Blanc, Château de Brussac och Moulin à Vent. Vit bourgogne och röd bordeaux var därmed givna. Till desserterna fick jag lämna Frankrike för att hitta ett lämpligt vin som kunde matcha fluffig choklad med lite apelsin och krämig karamell med knäckigt flarn. Det fick bli Portugal. För att göra det hela komplett krävdes en liten aperitif som kan drickas till aptitretaren i form av grönsaker à la grecque. I tidstypisk stil blev det en crémant de alsace som antingen kan serveras rakt upp och ner eller som en kir royal för den som vill få en riktig smak av 70-talet.

Så här blev vinvalet:

NV Dopff au Moulin Crémant de Alsace / Kir Royal

2013 Domaine Moulin de Foulot – Mâcon-Villages

2011 Château Grimont – Bordeaux

2008 Alambre Moscatel de Setúbal – Portugal

Etiketter:, ,

Kategorier: Projekt Carl Butlers Kokbok

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Butlerviner och butlersöndag”

 1. Carlaxel Andersson
  23 januari 2015 den 12:24 #

  Hej Anders, Vi har bokat bord på lördagen 21 februari men med ditt senaste utskick blev jag förvirrad. Enligt vår almanacka är den 21 en lördag och söndagen är således den 22 men du skriver söndagen 23??? Hur är det med datumen – hoppas vi är inbokade som vi avsett dvs på lördagen.

  Mvh, Carlaxel

  Skickat från min iPhone

  • 23 januari 2015 den 14:42 #

   Skrev fel. Ändrat nu. Ni är inbokade på lördagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: