Vinn en behändig vinprovarbok!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Idag måste jag puffa för och göra lite skamlös reklam för Kära Hustruns butik med vintillbehör – Vinet & Glaset.

Det är en av hennes tre (3) nätbutiker som även finns i fysisk form i Blå Huset. Nu är det ju lätt att misstänka att jag har ett finger med i spelet då det handlar om vinrelaterade prylar. Det är en mycket välgrundad misstanke då det mycket riktigt är jag som hittar och väljer ut varorna.

Idag fick vi en leverans av anteckningsböcker för vinprovningsnoteringar. Det är Steve De Long som även ligger bakom de fantastiska vinkartorna som utvecklat den. Själv använder jag inte den här typen av vinprovningsunderlag och jag har haft lite svårt att förstå syftet med dem.

Men den här behändiga anteckningsboken är både snygg och väl genomtänkt och lämpar sig framförallt för den som provat lite grand men vill utveckla sina kunskaper. De 240 förtryckta sidorna (på engelska) betar av de viktiga delarna i en analys som snabbt kan bockas av så att man kan ägna sig åt att beskriva aromer och notera vad man tycker om vinet. Som hjälp på vägen följer det med en laminerad folder som på ena sidan pedagogiskt går igenom och förklarar vinprovningsteknik. Vänder man på den så finns en mycket detaljerad och beskrivande schema över förekommande aromer. Det är en förbättring och utveckling av det klassiska aromhjulet (se jämförelse nedan). En riktigt bra liten grej att ta med på provning alltså.

Jag har fått två stycken vinprovarböcker att lotta ut! Om du vill ha chansen att vinna så skriv i kommentarsfältet varför just du behöver en. På söndag den 1:e februari utser jag enväldigt vilka som vunnit.

Om du tyckte det fanns fina grejer i butiken så passa på fram till och med lördag den 31/1 för då får du utan extra kostnad en Laguiole korkskruv samt hela beställningen fraktfritt  om du handlar för 900 kr. Du kan handla i de andra två butikerna (precis en sån och Farmor Innas Leksaker) för att komma upp i summan. Ange vid beställning om du vill ha korkskruven med ljust eller mörkt trä.

 

aroma-compare

Etiketter:, ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

13 kommentarer på “Vinn en behändig vinprovarbok!”

 1. Jens Isaksson
  28 januari 2015 den 20:01 #

  Hej, jag känner faktiskt ett stort behov av en Wine Tasting Notebook. Vi har nämligen precis i dagarna planerat och bokat upp lite övernattningar inför sommarens vinresa till Frankrike tillsammans med goda vänner. En hyrbil med stooort bagage ingår också i bokningen för att det ska finnas plats till alla goda souvenirer. Dessa måste ju dock bokföras noga inför den långa mörka och kalla hösten och vintern då souvenirerna efterhand ska väljas ut för att avnjutas. Turen börjar i Champagne och vi fortsätter sedan till Bourgogne via Rhônedalen till Languedoc-Roussillon. Det borde ju finnas gott underlag för att göra noteringar i boken i dessa trakter. Kanske skulle man behöva en vinkarta för den fortsatta planeringen men då vet jag ju var den finns att köpa. Tack för tipset!

 2. Ingela Axelsson
  28 januari 2015 den 20:26 #

  Det är ganska enkelt varför jag behöver en ny vinprovarbok. Jag vill helt enkelt hitta tillbaka till lusten att prova strukturerat igen. Då kan en snygg vinprovarbok vara det som inte bara får korken ur flaskan…utan också bevarar mina vinupplevelser.

 3. Andréa
  28 januari 2015 den 20:26 #

  Jag behöver verkligen en sådan bok, eftersom jag numera kommer på mig själv att ta notes från provningar på post-it lappar 🙂

 4. Magnus Lund
  28 januari 2015 den 22:19 #

  Hej hej !
  Som jägare och entusiastisk frankofil vad gäller mat och vin så finner jag ingen bättre kombination än det nordiska viltet och och det franska kunnandet vad gäller att förädla dessa små gudagåvor till smakorgasmer.
  Jag och mina närmaste ser fram emot många viltmiddagar av skilda slag.
  Med hjälp av denna bok så kan vi fördjupa kunnandet och sprida ljus i de Jämtländska skogarna där vi hämtar våra övriga råvaror.

 5. Marie Koenen
  28 januari 2015 den 22:42 #

  Eftersom jag aldrig kan hitta mina noteringar från provningar och nästan inte har någon hjärna hade det varit fint om jag vunnit boken! Man ska ju hjälpa de svaga. Har jag hört…

 6. Stefan Erlandsson
  29 januari 2015 den 10:21 #

  Att minnas och notera ger mig ett livsviktigt sätt att komma ihåg drömma tillbaka på allt gott Jag druckit därför vill Jag vinna Wine testing notebook!

 7. 29 januari 2015 den 10:24 #

  Som novis och nybörjare vill jag ta med min noteringar, goda viner och skapa min egen bild och få hjälp på traven med en riktigt behändig vinprovarbok!

 8. MD Simrishamn
  29 januari 2015 den 12:07 #

  Jag är småtrött på att köra alla noteringar digitalt och med en inbunden anteckningsbok kanske man kan hålla blicken högre än på mobilen, i dubbel bemärkelse, på provningarna. Den verkar också nyttig i slutspurten inför trebetygsprovet.

 9. Anton
  29 januari 2015 den 23:37 #

  Av den enkla anledningen att jag behöver mer kunskap och ett verktyg om vinprovning som är min helt nya livspassion

 10. Alexandra Kraft
  30 januari 2015 den 11:10 #

  Jag och min man åkte på bröllopsresa till Södra Frankrike 2013 och där i Chateuneuf du Pape var på vinfestival och blev totalt begeistrade med noll kunskap om viner då. Med stor
  entusiasm har vi sedan dess provat olika viner mest från Chateuneuf och med hjälp av din blogg. Nu i sommar bär det iväg till Vinfestivalen igen och vore finfint kunna förbereda sig och ha med en sådan liten bok på resan.

 11. Suzanna Lindgren
  31 januari 2015 den 13:01 #

  Så här är det. Min man har länge varit väldigt vinintresserad och det är han som står för alla inköp av viner i vår familj. Inte nog med det han har också under alla år mer eller mindre tvingat mig att gissa vad det är för druva, land, region, pris mm och berättat egenskaper om vinerna. Många gånger har det varit trevligt och kul men ibland lite väl jobbigt. Nu har jag dock lärt mig så mycket om olika vin och druvor att jag uppskattar vin på ett helt annat sätt och tycker faktiskt att jag är riktigt bra på hitta de olika druvsorterna. Därför tänkte jag nu vända på steken och låta honom börja få gissa men då vill jag vara lite mer seriös i upplägget och då skulle denna boken passa helt perfekt!

 12. Ingrid Grahn
  01 februari 2015 den 22:10 #

  Bättre sent än aldrig! Tänk om jag haft en sån här anteckningbok för 6 år sedan då jag på allvar började prova vin på allvar. Sitter nu med ett lösbladssystem och får inget grepp om de goda viner jag provat – men nu kanske det finns hopp inför framtiden!

 13. 05 februari 2015 den 19:53 #

  Ja det blir nog att ta till en sådan lista framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: