Sjukdom och trygghetsmat

Idag är det synd om Eder matbloggare. En synnerligen ondsint förkylning har slagit klorna i både mig och kära hustrun. I varsin soffhörna snörvlar och kvider vi. Jag har brottats med huvudvärken från helvetet och hustrun har ont i skinnet. Att matlusten tryckts ner av ett lätt illamående är ju inte kul heller. Men man kan ju inte leva på Panodil allena.

Till slut övermannades vi dock av hunger och efter en omänsklig kraftansträngning lyckades jag samla mig till att göra en inventering av kök och skafferi. Det fick bli stuvade makaroner och knaperstekt falukorv. Om jag skulle upprätta en lista över comfort food så skulle den tveklöst toppas av denna barndomsdoftande rätt. Så mild, så snäll, så god. Precis den typ av mat man kräver och behöver när man är lite uschlig.

Tack vare en outnyttjad kraftreserv blev det också rivna morötter med filéad blodapelsin. Så gott det är! Och c-vitaminerna behövdes idag kan jag garantera.

Nu känns det litelite bättre. Men det är fortfarande synd om mig.

Etiketter:, , ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

5 kommentarer på “Sjukdom och trygghetsmat”

 1. kerstin
  13 januari 2010 den 20:56 #

  Jag har aldrig lyckats stuva makaroner, du menar stuva som i, koka med mjölk eller stuva som i…vaddå? undrar din okunniga syster.

  • 13 januari 2010 den 21:04 #

   Koka gammaldags idealmakaroner i mjölk (dubbelt så mycket som makaroner) med lite salt i 25 minuter på låg värme. Peppra. Done!

 2. 17 januari 2010 den 9:39 #

  ååh, stuvade makaroner! vilka minnen! någon dag om året kommer jag på att jag ska laga denna fantastiska rätt – idag är nog en sådan dag, tror jag. tack för inspirationen!

 3. Farbror Robert
  17 januari 2010 den 12:33 #

  Mmm, en riktig ”Livsrätt”. Kan rekommendera en liten nypa socker i kastrullen, och kanske ett lätt riv av muskot ovanpå.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Varm choklad extra allt « Öhmans Mat & Vin - 13 januari 2010

  […] det är extra synd om en behöver man något extra gott. Det finns visst en tvingande lag på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: