Pepprig Pasta Primavera

Här är min version av pasta primavera. Pepprig, krämig och al dente hela vägen! Mycket, mycket gott!

För 2 personer: Börja med att ugnsbaka 400 g körsbärstomater. Du kan använda mjuka, fina soltorkade tomater men de har inte samma fräschör och fruktighet. Med en potatisskalare hyvlar du 2-3 morötter och en liten zucchini till långa breda strimlor. Skölj ett knippe ruccola. Riv 50 g parmesanost, strimla en näve färsk basilika och blanda med en burk smetana (eller créme fraîsche). Smaksätt med örtsalt och mycket rikligt med grov- och nymalen svartpeppar, åtminstone en tesked. Koka 250 g bred bandpasta (papardelle). När 3 minuter återstår av koktiden slänger du ner morötterna i vattnet. När en minut är kvar häller du i zucchinin och strax därefter ruccolan. Häll av vattnet och tillbaka med grönsaker och pastan i grytan på mycket svag värme. Ringla över olivolja, vänd ner nästan alla tomater (spara några till dekoration) och rör ner smetanan. Klart!

Kategorier: Recept, Vegetariskt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: