Viinare adventstävling nr 4

Det kom inte så många förslag på den sista tävlingen. Berodde det på att boken var bättre begagnad eller att gåsfettet avskräckte? Vem vet. Vad jag vet är däremot att Åsa vann med motiveringen nedan.

Butlers lammlåda såklart, men på mammas vis.
Det var inte helt enkelt att få tag i aubergine i Piteå på 70-talet så min mamma fick lov att ta vad som fanns. Hon tog då rejält med färska grönsaker från den egna täppan i stället: morot, rödbetor och sockerärt.
Lammfärs med timjan och ris, potatis och tomat samt färska rödbetor, morot och sockerärtor. Sagolikt gott, supernyttigt och billigt. Min mor är död och min syster ärvde kokboken. Det vore kul att ha ett eget exemplar! Däremot vet jag inte riktigt vad jag skulle ha gåsfettet till – ge det till någon som vet!

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: