Bygg bästa pizzan

Hemmagjord pizza är himla gott. Lägger du ner lite tid så blir det en riktigt lyxig och matig rätt också. Testa också med ett lite ovanligt pizzavin.

I god tid förbereder du en riktigt klassisk pizzadeg och bakar 500 g körsbärstomater. Skiva också 3 hg champinjoner, sprid ut på ett bakplåtspapper, ringla över olivolja, strö över lite salt och baka tillsammans med tomaterna cirka en timme. Baka ut degen enligt anvisningarna, sprid ut tomater och champinjoner, riv över en mozzarella ost (till pizza använder jag ”fulmozzarella”), sprid ut 100 g lufttorkad skinka och 15 delade piementooliver. Avsluta med att riva ytterligare en mozzarellaost och rejält med pecorino. Grädda på 275° i 12 minuter. Servera med världens godaste coleslaw.

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

3 kommentarer på “Bygg bästa pizzan”

 1. Wilke
  23 februari 2011 den 11:15 #

  Skall man verkligen lägga på den lufttorkade skinkan innan den går in i ugnen? Blir den inte knaprig? Själv gör jag som alla pizzerier jag har varit på (både i Sverige och Italien) lägger på den lufttorkade skinkan efter den har varit i ugnen så att den smälter lite.

  • 23 februari 2011 den 11:38 #

   Det blir säkert jättebra om man lägger på skinkan efteråt. Jag har ju skinkan under osten och det funkar också fint.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Riktig lambrusco! ÄNTLIGEN! « Öhmans Mat & Vin - 23 februari 2011

  […] väl mycket restsötma (22 g) men är ändå ett stort steg framåt. Smakade fantastiskt bra till hemlagad pizza och coleslaw. Stor bärig och fruktig doft av körsbär, söta björnbär, vingummi och skånsk sötlakrits med […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: