Jamies gravida pasta

Igår hamnade jag av misstag mitt i Jamie’s 30-minutes Meals när jag zappade mellan kanalerna. Som vanligt var han inspirerande och entusiastisk när han lagade ”Pregnant Jools’ Pasta” uppkallad efter fruns favoriträtt under graviditeten. Inte nog med att jag fängslades, Kära Hustrun satt och gapade med öppen mun och följde med i alla momenten. ”Han förklarar ju varför man ska göra si och så”. Jag fick lova att laga pastan till middag idag. Enkel, fantastiskt god med rik smak men den fixades inte på 30 minuter.*

Hacka en selleristjälk, en morot och en gul lök mycket fint. Tillsätt 1 tsk oregano och 1 tsk grovt hackade fänkålsfrön. Fräs allt i olivolja på ganska hög värme tills grönsakshacket får en lätt gyllene ton. Under tiden skär du upp 300 g rå salsiccia (eller annan fin, köttrik och smakrik korv) och tar ur köttmassan. Hacka grovt och blanda ner i grönsaksfräset. Fortsätt bryna tills allt fått en fin färg. Slå på 3-4 msk balsamvinäger och låt koka in helt. Tillsätt 1 burk krossade tomater och pressa i 3 vitlöksklyftor. Slå på en halv burk vatten och 1 tsk salt. Låt sjuda sakta medan du kokar upp väl saltat pastavatten och kokar penne enligt anvisningar. Spara undan en mugg pastavatten innan du häller av det från pastan. Vänd ner pastan i såsen och späd eventuellt med lite av pastavattnet. Riv över lite parmesan eller pecorino och servera med sallad.

*Jag kollade upp receptet på nätet men det motsvarade inte det som visades på tv så jag anpassade det lite. Bland annat hoppade jag att mixa grönsakerna och korven.

Etiketter:

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: