Mors banankaka

Dagens bloggpost är något så unikt här som en gästblogg. Kanske inte riktigt, men kakan är i alla fall bakad (och fotograferad) av Kära Hustrun efter ett gammalt recept från hennes mor. Den blankslitna aluminiumformen är även den en släktklenod. Kakan är hur som helst riktigt smarrig, saftig och bananig och håller sig minst en vecka utan att bli torr.

Mosa 2 bananer och rör samman med 1,5 dl strösocker. Blanda ner ett lätt vispat ägg, 50 g skirat smör och 4 msk matlagningsgrädde. Blanda 1 tsk bakpulver och 0,5 tsk bikarbonat med 2,5 dl vetemjöl och rör sedan ned detta i smeten. Smöra och bröa (ströbröd) en sockerkaksform, häll i smeten och grädda på 175° i ungefär en halvtimme eller tills den känns klar.

Kategorier: Bakat, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

5 kommentarer på “Mors banankaka”

 1. Anna J
  29 augusti 2011 den 19:58 #

  Men vilket passande och bra tips! Jag gick just förbi fruktskålen i köket och rynkade lite på näsan åt de två bananerna som låg där och såg lite bruna och trista ut. Nu får de hamna i en banankaka.

 2. Malin
  30 augusti 2011 den 15:21 #

  Här är en till som hade ett par gamla trista bananer i skafferiet just bra tajmat med ditt blogginlägg. Och vilken kaka! Den bästa banankaka jag både ätit och bakat (så enkelt: inga elvispar eller onödiga moment så långt ögat når). Undrar hur den blir med en näve valnötter? Lär testa snart, för detta exemplar är snart historia 🙂

 3. Anki
  30 augusti 2011 den 22:20 #

  Superkaka! Istället för ströbröd, som jag inte gillar så värst, tog jag kokosflingor. Oj, så bra det blev! Kokos o banan – en höjdare! Men inte kommer kakan att räcka en vecka! Redan halverad, är vad den är…blir till att göra en ny omgående:-))

 4. Anki
  31 augusti 2011 den 13:47 #

  Underbar kaka! Hade inget ströbröd hemma. Använde kokosflingor istället – mycket gott:-)

 5. Anki
  31 augusti 2011 den 13:48 #

  Ojdå! Jag hade visst lämnat en kommentar redan. Du får ta bort den ena:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: