Ungnsbakad frukt och glass

Det här är Jamie Olivers Lovely Stewed Fruit som han lagade till sin makaroni- och blomkålslåda. Det är egentligen inte ett recept, snarare en enkel metod att ta vara på plommon och andra stenfrukter eller piffa upp billig men smaklös frukt på vinterhalvåret. Kan varieras efter behag.

Dela och kärna ur stenfrukter (plommon, persikor, aprikoser, nektariner) och lägg i ugnsfast form. Strö över muscovadosocker (farin-, rå- eller strösocker går också bra). Ju sötare frukt desto mindre socker. Strimla ner lite apelsinskal utan det vita och bittra samt pressa över lite av saften. Skvätt över lite god sprit (whisky/rom/brandy/konjak/etc) och bland ner lite mald vaniljstång. Bland runt med händerna. Hit kan du förbereda. Baka på 225° i 20-25 minuter. Låt svalna något och servera med vaniljglass.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Dessert, lättlagat, Recept, Vegetariskt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: