Ny teknik och VINN VIN!

touchcast

Jag testar den nya tekniken och mediakanalen Touchcast där legenden Gary Vaynerchuck är tillbaka efter över 2,5 år. Kanske blir det mer rörliga bilder på bloggen.

Klicka på bilden eller följ länken ovan för att kolla. Bäst funkar det på surfplattor. Jag passar på att lotta ut två exemplar av boken VIN. Det enda du behöver göra är att i kommentarsfältet berätta om du vill se video på bloggen och vad det ska handla om. Du kan också protestera å det starkaste och argumentera för varför det duger med text.

Till den förste som löser problemet med hur man undviker spegelvänd videoupptagning på en ipad tilldelas ytterligare ett ex av boken.

På söndag den 13/7 stänger jag kommentarsfältet och utser två vinnare.

 

 

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

10 kommentarer på “Ny teknik och VINN VIN!”

 1. 09 juli 2013 den 14:09 #

  Antar att jag inte är med i tävlingen genom att kommentera här. Men så här är det:
  Jag gillar din blogg. Mycket. Den är en av favoriterna. Men jag har ingen surfplatta och ämnar inte skaffa nån. Jag kör Firefox på jobbet och hemma, har inga planer på att skaffa Chrome och än mindre Safari. Och det är bara Chrome och Safari som stöds av den där tjänsten. Så, jag tycker inte alls att du ska göra en massa inlägg på det viset, för de kommer jag inte komma åt. Text funkar oavsett plattform, alltså är text oslagbart. Det inte bara duger med text, det är faktiskt bäst. De av oss som dras med glesbygdsanslutningar och därmed långsamma nerladdningar är inte det minsta diskriminerade av text. Ren text bryr sig inte om vad du har för hårdvara eller mjukvara för att läsa bloggen.
  Egentligen är böcker bättre än bloggar, eftersom man inte är beroende av anslutning alls med en bok, men det kanske är att hårddra det hela lite väl långt… 🙂

 2. Paul Ljungqvist
  09 juli 2013 den 14:34 #

  Det är inget fel, det är bara så det är designat. Precis som på en vanlig kamera, bara det att man normalt inte ser sig själv från objektivets sida.
  För att komma runt det måste du använda någon app som vänder på bilden åt dig.
  Vad använder du till att spela in med?

 3. verc1nget0r1x
  09 juli 2013 den 14:37 #

  Det är designat på det viset, precis som en vanlig kamera. Bara det att vi normalt inte ser oss själva genom objektivet.
  För att lösa det, finns det eventuellt en inställning som kan ändra det åt dig beroende på vad du använder för program till att spela in med.
  Vilket program har du till att spela in dina videos?

 4. Hedberg
  09 juli 2013 den 15:17 #

  Hej!

  Det vore sjukt roligt och intressant med små videosnuttar från olika provningar och annat. Kanske med någon fackterm förklarad och visad här och var. 🙂
  Alltså, precis lika underhållande som nu, men med lite mer rörliga bilder. Det är ju en riktigt bra och intressant blogg från början så ideerna behöver ju inte vara så dramatiska. 🙂

 5. Gustav
  09 juli 2013 den 15:34 #

  Tjena Öhman!
  Jag tycker helt klart du ska integrera video som ett komplement till texten i dina blogginlägg. Rörlig bild och ljud kan förmedla stämning och känsla som text och stillbilder inte kan.
  Jag har en viss erfarenhet av videoredigering och ett tips är att hålla klippen korta och inte ha för långa filmer. Mer ingående beskrivningar kan ges i text istället. Det är ju också bra att ha ” manuset” klart så man vet vad man vill ha med och vad man ska säga, för att undvika för många öhh och ehh.
  Jag ser fram emot det nya rörliga!
  Tack för övrigt för en mycket bra blogg!

 6. Jens I.
  10 juli 2013 den 0:10 #

  Hej, visst är ny teknik kul och video kan ge nya dimensioner och infallsvinklar. Men, den kräver också mycket mer av den som spelar in d v s du. (Då menar jag inte så enkla saker som att du bör vara nyrakad!) Välskrivna texter kombinerade med sköna bilder är det som ger mest i längden. Dom kan läsas och ses om och om igen och efterhand ge nya dimensioner precis som en god bok. Det gör man knappast med ett halvbra videoklipp. Exemplen på Youtube är ju otaliga. För min del ser jag helst att du jobbar på med bloggen som hittills.

 7. Fredrik
  10 juli 2013 den 0:35 #

  Jag måste nog också säga att jag föredrar text + foto. Enda gången en video behövs enligt mig är för de tillfällen där du själv känner ”här vore det perfekt med video, endast text och bild gör inte innehållet rättvisa”. Men det är din blogg, gör det som känns bäst för dig så du trivs med den och fortsätter.

 8. Tobias
  10 juli 2013 den 13:25 #

  Hej!
  Bloggen är fulländad som den är. Stilren och välskriven. Det känns som att video skulle göra den mer… spretig. Men, jag gillar videosnuttar som förklarar vissa handgrepp i matlagning. Så om du har något moment som behöver förklaras så tycker jag du ska visa det med en film. Annars, bra som det är 🙂

 9. Helén 9c
  11 juli 2013 den 0:07 #

  Små korta filmer, ca 45 sek som förstärker budskapet i texten.
  Tänker typ små ”instruktioner”…

  Helén S
  Och ja, jag vill vinna boken

 10. 14 juli 2013 den 21:21 #

  Alltid roligt med nya inslag, dessutom roligt att se mer av vem du är, om än spegelvänd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: