Coolaste köksön! Men vad är det?

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nästa vecka flyttar vi in på riktigt i Blå Huset. Kära Hustruns butik är på plats, nya färger har kommit upp på några väggar, golv har målats och brister har upptäckts (inser sakta men obarmhärtigt hur det är att vara husägare). Men allt är det där oviktigt. Mitt nya, stora kök är nämligen på väg att ta form.

Det mesta fanns redan och var hyggligt fräscht och en vedeldad kamin var en stor bonus. Men den ultraslöa keramikhällen har bytts ut mot induktionshäll och galvaniserade hyllor har monterats för att ge plats åt redskap och råvaror. Efter vistelsen i Frankrike i somras var det ett omistligt krav att jag skulle ha ett stort rustikt bord som arbetsyta. Jag ändrade mig dock snabbt när vi fick syn på denna skapelse på en auktion. En helt galet charmig arbets- och förvaringsbänk i rostfritt på hjul och med utrymme för klassiska Reda-burkar (de som finns kvar är i sliten plast och ska bytas mot glas). Som en liten köksrobot med släktskap till R2D2.

Har aldrig sett något liknande förut. Är det någon som vet vad den egentligen är avsedd för?

Etiketter:

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

5 kommentarer på “Coolaste köksön! Men vad är det?”

 1. Majabella
  21 november 2013 den 11:20 #

  Fantastisk, ingen aning, men måste få uttrycka min beundran och avundsjuka!

 2. Kalle B
  21 november 2013 den 13:22 #

  Ingen aning, men den ger mig vibbar av någonting som kunde stått i ett bambakök någon gång 1959 eller så.

 3. Anders H Klevås
  21 november 2013 den 17:42 #

  Det ser ju ut som en bakvagn?

 4. L
  23 november 2013 den 13:26 #

  Så himla cool!

 5. Deborah
  25 november 2013 den 18:07 #

  En pjäs med ett förflutet från ett kök på sjukhus eller fångvårdsanstalt anno 1951 skulle jag gissa. Den har något gemensamt med flygplanens cateringvagnar men den är bara lite för stor. Och heeeeeeeeeeelt underbar! Vill ha!! Det här blir fint arvegods till barnbarnen en vacker dag, det tillverkas ju inte sånt här längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: